De Stad Amersfoort.nl hoofdsponsor Spoffin


Erwin Klein Wolterink (BDU, links) en Alfred Konijnenbelt (Spoffin, rechts) ondertekenen de sponsorovereenkomst. Chef-redacteur Norbert Witjes van DeStadAmersfoort.nl kijkt goedkeurend toe. (Foto: John Spijkerman)

De Stad Amersfoort.nl is in 2010 hoofdsponsor van het multi-arts festival Spoffin, dat in het laatste weekeinde van augustus voor het eerst plaatsvindt in Amersfoort. Namens de Koninklijke BDU, uitgever van de wekelijks in Amersfoort verschijnende krant, ondertekende Erwin Klein Wolterink donderdag de sponsorovereenkomst samen met Spoffin-directeur Alfred Konijnenbelt.

Als onderdeel van het sponsorpakket brengt De Stad Amersfoort.nl een uitgebreide festivalkrant uit, die medio augustus huis-aan-huis in heel Amersfoort wordt verspreid. De bijlage bevat behalve het complete festivalprogramma ook interviews met een deel van de bijna 30 straat- en locatietheater-, dans- en muziekgroepen die samen meer dan 100 voorstellingen verzorgen. Tien producties zijn nooit eerder in ons land te zien geweest en beleven tijdens Spoffin hun Nederlandse première. Spoffin maakt het programma binnenkort bekend.

Spoffin wil in 2011 uitbreiden met een zogeheten 'off'-festival, waar veelbelovende jonge groepen hun nieuwste voorstellingen presenteren aan een publiek van zowel theaterliefhebbers als professionals uit binnen- en buitenland. Het festival gaat zich daarbij in het bijzonder richten op Noord- en Oost-Europa, waar straat- en locatietheater volop in ontwikkeling is. De Stad Amersfoort.nl heeft de intentie uitgesproken om de samenwerking met Spoffin ook in de komende jaren voort te zetten.

  16-07-2010

 DeStadAmersfoort.nl
 

Ga terug