De Spoffin festivalbalie vind je op #1 Lieve Vrouwekerkhof. Hier kun je terecht voor kaartjes voor de locatievoorstellingen, inhoudelijke informatie over het programma en al je andere praktische vragen. Ook is hier het festivalprogramma af te halen. En natuurlijk kan je hier vriend worden van het festival.

Op #3 Hof is een informatiepunt waar je terecht kunt voor het festivalprogramma en al je vragen. Er is hier geen verkoop van kaartjes en andere producten.

Openingstijden van festivalbalie en informatiepunten:

  • vrijdag 23 augustus, 15.00-23.00 uur
  • zaterdag 24 augustus, 13.00-23.30 uur
  • zondag 25 augustus, 13.00-18.00 uur
Beslis na afloop wat je betaalt

Het overgrote deel van het programma tijdens Spoffin is vrij toegankelijk: je beslist na afloop wat je betaalt. Laat je waardering voor de artiesten blijken en geef gul in de speciale emmers die na elke voorstelling rondgaan! Vrijwel alle Spoffin-artiesten zijn professioneel en leven van hun werk. Ja, ook theatermakers moeten huur betalen en boodschappen doen!

Publieksbegeleiders

Bij elke voorstelling is ten minste één publieksbegeleider aanwezig. Je kunt bij haar/hem terecht voor vragen, net als bij de informatiebalies.

Slecht weer

Bij (dreigend) slecht weer kunnen voorstellingen worden uitgesteld, verplaatst of afgelast. Actuele informatie is steeds verkrijgbaar via de informatieschermen bij de festivalbalie op #1 Lieve Vrouwekerkhof en het informatiepunt op #3 Hof.

Rolstoeltoegankelijkheid

Vrijwel alle festivallocaties zijn redelijk tot goed bereikbaar voor rolstoelers. Soms kan het nodig zijn de hulp van de organisatie in te roepen. Spreek in zo’n geval een publieksbegeleider, herkenbaar aan het paarse T-shirt bij de locatie aan.

Eten en drinken

Doordat Spoffin zich in de binnenstad bevindt kun je als bezoeker prima een hapje of drankje nuttigen op de terrassen van Amersfoort. Zo ben je dichtbij de voorstellingen en je drankje!

EHBO

Tijdens Spoffin zijn continu EHBO’ers aanwezig die je kunnen helpen bij eventuele problemen. Heb je hulp nodig? Spreek dan een van de Spoffin-medewerkers of een beveiliger aan. Zij kunnen zo nodig een EHBO’er oproepen. Daarnaast is er op het Lieve Vrouwekerkhof een EHBO-post.

Toiletten

Voor toiletten verwijzen we naar de horeca. Combineer je bezoek met een consumptie. Daarnaast zijn er op diverse drukbezochte plekken plaskruizen.

Voor enkele bijzondere voorstellingen op locatie kun je van tevoren kaartjes kopen, zowel online via de website van Spoffin (die je doorverwijst naar Eventix) als tijdens Spoffin aan de festivalbalie. De prijzen staan bij de voorstellingsinformatie op deze website.

Voorverkoop online

Bij de online voorverkoop reken je af via je eigen bank met iDEAL of creditcard. Je krijgt het toegangsbewijs (voorzien van een unieke QR-code) direct per e-mail toegestuurd. Druk het zelf af en neem het mee naar de voorstelling. Bij de ingang wordt je kaartje gecontroleerd. Heb je een smartphone, dan kun je ook de QR-code op je telefoon laten zien.
 Online kaartverkoop

Verkoop aan festivalbalie

Een beperkt deel van de beschikbare kaartjes reserveren we voor de verkoop tijdens het festival. Hier geldt: op = op. Het is dus verstandig om vroegtijdig kaartjes te kopen aan de festivalbalie als je geen gebruik maakt van de voorverkoop. Hier kun je uitsluitend met je pinpas betalen; om veiligheidsredenen accepteren wij geen contant geld. Je kunt bij Spoffin helaas geen gebruik maken van je CJP of andere kortingspassen.

Spoffin houdt het publiek tijdens het festival op alle mogelijke manieren op de hoogte.

  • Bij de festivalbalie (#1 Lieve Vrouwekerkhof) en het informatiepunt (#3 Hof) zijn schermen waarop het actuele programma en eventuele wijzigingen te zien zijn.
  • Via  Twitter en  Facebook geven we tips en informatie en beantwoorden we vragen.

Spoffin is blij dat veel mensen op de fiets naar het festival komen. Om voorstellingen, publiek en horeca de ruimte te geven, houdt de organisatie het festivalgebied graag fietsvrij. Ook mogen op bepaalde plekken vanwege veiligheidsvoorschriften geen fietsen staan.

Gratis en bewaakt je fiets parkeren? Dat kan bij drie centraal gelegen stallingen van ParkeerService: Amicitia (hoek Utrechtsestraat en Achter de Arnhemse Poortwal), St. Jorisplein (Hellestraat) en Kamperbinnenpoort (hoek Langestraat en Muurhuizen). De openingstijden zijn tijdens Spoffin verruimd:

  • vrijdag 23 augustus tot 03.00 uur
  • zaterdag 24 augustus tot 03.00 uur
  • zondag 25 augustus tot 20.00 uur

Voordelig samen met de trein? Reis gezellig samen met je beste vriendin, vriend of partner per trein naar Festival Spoffin met de voordelige NS Zomertour. Dat is een dagkaart voor 2 personen voor € 32. Dat is maar € 16 per persoon! Het kaartje bestel je gemakkelijk hier online. Door ProRail worden regelmatig spoorvernieuwingen uitgevoerd. Ga goed voorbereid op pad en check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek via de Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en check ook alvast je terugreis.

Toch liever met de auto? Ook dan hebben we een tip. Parkeer je auto tijdens het festival in parkeergarage P1 Asch van Wijck. Hier kun je voor slechts € 2,00 per uur op loopafstand van alle festivallocaties parkeren. Adres: Smallepad 15, 3811 MG Amersfoort.

Marktverplaatsing

Om Spoffin de ruimte te geven, verplaatst de gemeente Amersfoort de volgende markten:

  • vrijdag 23 augustus: de warenmarkt van de Hof, de bloemenmarkt van het Lieve Vrouwekerkhof en de vismarkt van de Groenmarkt worden verplaatst naar het Eemplein en de Grote Koppel.
  • zaterdag 24 augustus: de warenmarkt van de Hof wordt verplaatst naar het Eemplein.

In 2020 vindt Festival Spoffin plaats van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus. Noteer je de data vast in je agenda?