De Spoffin festivalbalie vind je op #1 Lieve Vrouwekerkhof. Hier kun je terecht voor kaartjes voor de locatievoorstellingen, inhoudelijke informatie over het programma en al je andere praktische vragen. Ook is hier het festivalprogramma af te halen. En natuurlijk kun je hier vriend worden van het festival. Coronabeperkingen kunnen nog veranderingen noodzakelijk maken.

Op #3 Hof is een informatiepunt waar je terecht kunt voor het festivalprogramma en al je vragen. Er is hier geen verkoop van kaartjes en andere producten.
Openingstijden van festivalbalie en informatiepunten:
  • vrijdag 27 augustus, 15.00-23.00 uur
  • zaterdag 28 augustus, 13.00-23.30 uur
  • zondag 29 augustus, 13.00-18.00 uur


Beslis na afloop wat je betaaltHet overgrote deel van het programma tijdens Spoffin is vrij toegankelijk: je beslist na afloop wat je betaalt. Laat je waardering voor de artiesten blijken en geef gul in de speciale emmers die na elke voorstelling rondgaan! Vrijwel alle Spoffin-artiesten zijn professioneel en leven van hun werk. Ja, ook theatermakers moeten huur betalen en boodschappen doen!

Publieksbegeleiders
Bij elke voorstelling is ten minste één publieksbegeleider aanwezig. Je kunt bij haar/hem terecht voor vragen, net als bij de informatiebalies.

Slecht weer
Bij (dreigend) slecht weer kunnen voorstellingen worden uitgesteld, verplaatst of afgelast. Actuele informatie is steeds verkrijgbaar via de informatieschermen bij de festivalbalie op #1 Lieve Vrouwekerkhof en het informatiepunt op #3 Hof.

Rolstoeltoegankelijkheid
Vrijwel alle festivallocaties zijn redelijk tot goed bereikbaar voor rolstoelers. Soms kan het nodig zijn de hulp van de organisatie in te roepen. Spreek in zo’n geval een publieksbegeleider, herkenbaar aan het paarse T-shirt bij de locatie aan.

Eten en drinken
Doordat Spoffin zich in de binnenstad bevindt kun je als bezoeker prima een hapje of drankje nuttigen op de terrassen van Amersfoort. Zo ben je dichtbij de voorstellingen en je drankje!

EHBO
Tijdens Spoffin zijn continu EHBO’ers aanwezig die je kunnen helpen bij eventuele problemen. Heb je hulp nodig? Spreek dan een van de Spoffin-medewerkers of een beveiliger aan. Zij kunnen zo nodig een EHBO’er oproepen. Daarnaast is er op het Lieve Vrouwekerkhof een EHBO-post.

Toiletten
Voor toiletten verwijzen we naar de horeca. Combineer je bezoek met een consumptie. Daarnaast zijn er op diverse drukbezochte plekken plaskruizen.

Voor enkele bijzondere voorstellingen op locatie kun je van tevoren kaartjes kopen, zowel online via de website van Spoffin (die je doorverwijst naar Eventix) als tijdens Spoffin aan de festivalbalie. De prijzen staan bij de voorstellingsinformatie op deze website.

Voorverkoop online
Bij de online voorverkoop reken je af via je eigen bank met iDEAL of creditcard. Je krijgt het toegangsbewijs (voorzien van een unieke QR-code) direct per e-mail toegestuurd.Bij de ingang wordt je kaartje gecontroleerd. Heb je een smartphone, dan kun je de QR-code op je telefoon laten zien. Zo niet, druk het ticket dan zelf af en neem het mee naar de voorstelling. Heb je een smartphone, dan kun je ook de QR-code op je telefoon laten zien.

Verkoop aan festivalbalie
Een beperkt deel van de beschikbare kaartjes reserveren we voor de verkoop tijdens het festival. Hier geldt: op = op. Het is dus verstandig om vroegtijdig kaartjes te kopen aan de festivalbalie als je geen gebruik maakt van de voorverkoop. Hier kun je uitsluitend met je pinpas betalen; om veiligheidsredenen accepteren wij geen contant geld. Je kunt bij Spoffin helaas geen gebruik maken van je CJP of andere kortingspassen.
Spoffin houdt het publiek tijdens het festival op alle mogelijke manieren op de hoogte.
  • Bij de festivalbalie (#1 Lieve Vrouwekerkhof) en het informatiepunt (#3 Hof) zijn schermen waarop het actuele programma en eventuele wijzigingen te zien zijn.
  • Via Twitter en  Facebook geven we tips en informatie en beantwoorden we vragen.


Marktverplaatsing
Om Spoffin de ruimte te geven, verplaatst de gemeente Amersfoort de volgende markten:
  • vrijdag 27 augustus: de warenmarkt van de Hof, de bloemenmarkt van het Lieve Vrouwekerkhof en de vismarkt van de Groenmarkt worden verplaatst naar het Eemplein en de Grote Koppel.
  • zaterdag 24 augustus: de warenmarkt van de Hof wordt verplaatst naar het Eemplein.In 2021 vindt Festival Spoffin plaats van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus. Noteer je de data vast in je agenda?