Provincie steunt Spoffin met subsidie


Logo: Provincie Utrecht

De provincie Utrecht maakt de eerste editie van Festival Spoffin (27-29 augustus) in Amersfoort mede mogelijk met een subsidie van € 25.500. Dat hebben Gedeputeerde Staten dinsdag besloten. Spoffin is de opvolger van de Keistadfeesten en Festival Etcetera die beide eind 2009 besloten zichzelf op te heffen om ruimte te maken voor het nieuwe festival.

Gedeputeerde Anneke Raven: ‘Spoffin moet een multi-arts festival worden. Naast straat- en locatietheater brengt dit festival ook dans, muziek en beeldende kunst naar Amersfoort. Er komen artiesten uit onder meer Nederland, Denemarken, Oostenrijk, Spanje en Turkije. Bijna alle voorstellingen zijn in de openlucht en gratis toegankelijk. Dit geeft echt een festivalgevoel. Samen met de gemeente Amersfoort maken wij dit festival mogelijk.'

De provincie Utrecht heeft de afspraak met de gemeente Amersfoort dat zij culturele instellingen samen ondersteunen. Eind 2009 hebben de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht een cultuurarrangement afgesloten tot en met 2012. In het arrangement staan onder andere afspraken over cultuurparticipatie, monumentenbeleid, bibliotheekbeleid, Vrede van Utrecht 2013/Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en de Utrechtse Schatkamer (cultuurhistorisch erfgoed).

  14-07-2010

 Persbericht provincie Utrecht
 

Ga terug