Spoffin zoekt jongeren met liefde voor straattheater


Cirque Content Pour Peu is een van de Franse groepen die in 2019 optreden tijdens Spoffin (23-25 augustus).

Jonge theater-enthousiastelingen opgelet: Spoffin is op zoek naar jou! Het leukste straattheaterfestival van Nederland zoekt twee jongeren die op een Frans theaterfestival het nieuwste op het gebied van straattheater willen gaan ontdekken, proeven en beleven. En Spoffin is benieuwd naar jouw mening!

Samen met partners Alliance Française Amersfoort en jongeren-cultuurorganisatie Per Expressie biedt Spoffin twee enthousiaste jongeren de kans om zich onder begeleiding van een Spoffin-medewerker drie à vier dagen lang onder te dompelen in de cultuur van het straattheater. Er is keuze uit twee bestemmingen: Cratère Surface in Alès (1 t/m 6 juli) of Chalon dans la Rue in Chalon-sur-Saône (24 t/m 28 juli). Hier word je geïntroduceerd bij internationale contacten en bezoek je in groepsverband maar ook op eigen initiatief voorstellingen. Idealiter maak je ook een vlog of filmpje van dit buitenlandse bezoek. De onkosten worden vergoed.

Met dit initiatief willen Spoffin en Alliance Française jongeren uitdagen zowel opbouwend als kritisch naar de programmering van Spoffin te kijken. Deze ‘jonge ogen’ krijgen de kans mee te denken over wat geschikte voorstellingen zouden kunnen zijn voor het Amersfoortse festival. Wat zie je op het gebied van programmering voor kinderen en jongeren dat Spoffin ook zou kunnen doen? Met behulp van jouw mening wil Spoffin de programmering aanpassen naar de wensen van jongeren en zo aantrekkelijker maken voor een jong publiek.

Heb jij liefde voor buitentheater en klinkt dit als een kans die je niet wilt laten liggen? Ben je achttien jaar of ouder, in staat om zelfstandig te kunnen reizen en kun je je enigszins redden binnen de Franse taal? Verras Spoffin dan vóór 1 juni via festival@spoffin.nl met een originele aanmelding en wie weet word je binnenkort uitgenodigd voor een gesprek!

  16-05-2019

 Spoffin
 Alliance Française Amersfoort

Ga terug