‘Vrijwilligers in culturele sector zijn helden’


Ook aan de slag als vrijwilliger bij Spoffin? Meld je dan nu aan bij KEES!

“Bij Spoffin horen vrijwilligers er echt bij en dat is niet overal zo. Dus na een fijn eerste jaar verzorgen we ook deze editie weer heel graag de vrijwilligerscoördinatie voor het internationale street arts festival in Amersfoort,” zegt Hanneke Hulshof van vrijwilligersorganisatie KEES.

KEES opereert landelijk en helpt vanuit standplaats Utrecht zowel vrijwilligers als de organisaties waarvoor zij zich inzetten; met trainingen, werving, adviseren en coördineren. “Vrijwilligers in de culturele sector zijn helden. We denken dat je hen ontzettend mag bedanken. Ook is het belangrijk dat je hen slim inzet; dat is leuker voor de vrijwilligers zelf en goed voor de organisaties.”

Verschillende teams en taken voor vrijwilligers bij Spoffin
Wil je het laatste weekeind van augustus ook aan de slag als vrijwilliger bij festival Spoffin? Dat kan! “Bij Spoffin is iedereen welkom. Van scholieren, gepensioneerden en alles daar tussenin. Als je er maar zin in hebt en collegiaal bent,” zegt Hanneke.
Vrijwilligers draaien bij Spoffin minimaal twee diensten van ongeveer zes uur per dienst. Bijvoorbeeld als publieksbegeleider, gastvrouw/heer catering, bouwer, breker of chauffeur en je kunt helpen bij de kassa/informatiebalie, het mansen en de bar. Ook zijn er verkeersregelaars nodig. Maakt het je niet zoveel uit wat je doet en ben je een beetje avontuurlijk ingesteld? KEES zoekt ook flexers die multi-inzetbaar zijn. Een uitgebreide beschrijving van alle teams en taken vind je op de website van KEES.

Training tijdens de kick-off
KEES verzorgt ook trainingen voor vrijwilligers. “Tijdens de kick-off, waarop we met de hele crew samen het festival aftrappen, komt dit jaar een KEES-trainer die met de groep aan de slag gaat met het thema gastvrijheid, presentatie en ‘pittige vragen’ van bezoekers,” aldus Hanneke. De kick-off is op woensdag 22 augustus. Wil je daar bij zijn, zorg dan dat je je op tijd als vrijwilliger hebt aangemeld!

Spoffin is dit jaar van 23 augustus tot en met 26 augustus.


  11-07-2018

 Info en inschrijven bij KEES
 Festival Spoffin

Ga terug