Zomerpreview brengt artiesten en festivals samen


Mirjam Langemeijer van Electric Circus (links) was één van de artiesten die een korte act presenteerde. (Foto: Henry Krul)

Meer dan 130 festivalprogrammeurs, organisatoren, impresariaten en vooral ook straattheatermakers uit Nederland, België en Duitsland kijken tevreden terug op de tweede winterse Zomerpreview afgelopen zaterdag in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Er waren verschillende korte acts, onder meer van het Amersfoortse Actic – een korte Urban Safari – en enkele presentaties van organisatoren van festivals als Lowlands, Kunsten op Straat, Deventer op Stelten en Reuring.

De Zomerpreview is een initiatief van het Amersfoortse internationale street arts festival Spoffin en festival De Tuin der Lusten en voorziet in de behoefte van artiesten om contacten te leggen met festivals en hun plannen en ideeën aan programmeurs te kunnen presenteren. Een informele bijeenkomst in de winter, vol vruchtbare ontmoetingen. De eerste Zomerpreview vond vorig jaar plaats, in de Amersfoortse Laswerkplaats.

  02-02-2014

 Zomerpreview
 Festival Spoffin

Ga terug