Inschrijvingen voor Spoffin OFF 2013 open


Animal Religion (SE) - © Wim Lanser

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort nodigt ook dit jaar weer een twintigtal jonge, professionele theatermakers en artiesten uit om zichzelf te presenteren aan publiek en professionals tijdens Spoffin OFF. Performers uit binnen- en buitenland kunnen zichzelf hiervoor tot en met 31 maart inschrijven via de website. Spoffin is één van de weinige Nederlandse festivals die naast het hoofdprogramma (IN) met bekendere namen ook een OFF-programma organiseert: een showcase voor aanstormende theatertalenten. Ook gevestigde artiesten die nieuwigheden willen uitproberen, zijn welkom zich in te schrijven voor Spoffin OFF.

De organisatie maakt in april een selectie uit alle inzendingen en kijkt daarbij naar artistieke aspecten als originaliteit, zeggingskracht, professionaliteit en interactie met publiek en de openbare ruimte. Spoffin krijgt altijd veel meer aanmeldingen binnen dan het festival kan ondersteunen. Een groep ervaren festivalprogrammeurs maakt daarom een stevige schifting en komt in mei met de definitieve OFF-selectie.

Spoffin OFF is sinds 2011 een volwaardig onderdeel van het internationale festival voor professioneel en innovatief straat- en locatietheater. In 2013 vindt Spoffin plaats van donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus, op pleinen, straten, in parken en andere bijzondere plekken in de historische binnenstad van Amersfoort.

De festivalorganisatie biedt deelnemende artiesten en groepen in het OFF programma alle faciliteiten om zichzelf drie à vier dagen lang te presenteren aan een mix van theaterprofessionals en een enthousiast publiek: van speelplek en publiciteit tot hotelaccommodatie en maaltijden. Daarnaast biedt Spoffin veel mogelijkheden om te netwerken met programmeurs en andere artiesten, aangezien het naast het IN en OFF programma ook een PRO programma organiseert voor theaterprogrammeurs en andere professionals uit heel Europa.

Succesvolle voorstellingen en installaties tijdens Spoffin OFF 2012 waren er onder meer van het Nederlandse Superhallo, Cia Trifaldó en Cia. Nadine Gerspacher uit Spanje en Mila Theatre uit Bulgarije.

Meer informatie over Spoffin OFF, de selectiecriteria en het inschrijfformulier vind je op www.spoffin.nl/off/.

  01-02-2013

 Spoffin OFF
 Festival Spoffin

Ga terug