Inschrijving Spoffin OFF 2012 open


Poolse Vis (Joris Hol).

Internationaal multi-arts festival Spoffin in Amersfoort biedt jong professioneel theatertalent uit binnen- en buitenland ook dit jaar weer de mogelijkheid zichzelf te presenteren aan publiek en theaterprofessionals. Artiesten kunnen zich tot en met 31 maart inschrijven voor Spoffin OFF via deze website. Spoffin is een van de weinige Nederlandse festivals die naast het hoofdprogramma (IN) met bekendere namen ook een OFF-programma voor aanstormende theatermakers organiseert. Gevestigde artiesten die nieuwigheden willen uitproberen, zijn eveneens welkom zich in te schrijven.

De organisatie maakt in april een selectie uit alle inzendingen en kijkt daarbij naar artistieke aspecten als originaliteit, zeggingskracht en professionaliteit. Spoffin OFF is sinds 2011 een volwaardig onderdeel van het internationale festival voor straat- en locatietheater, dat in 2012 van 23 tot en met 26 augustus plaatsvindt op pleinen, straten, in parken en op andere bijzondere plekken in de historische binnenstad van Amersfoort.

De festivalorganisatie biedt deelnemende artiesten en groepen alle faciliteiten voor een prettig verblijf in de stad tijdens de festivaldagen en alle mogelijkheden om hun nieuwste producties drie à vier dagen lang te presenteren aan een mix van gretig publiek en theaterprofessionals: van speelplek en publiciteit tot hotelaccommodatie en maaltijden in het nieuwe Spoffin openluchtrestaurant.

Eén van de hoogtepunten van Spoffin OFF 2011 was de voorstelling Thee van Poolse Vis (NL): twee actrices lieten de meest bizarre kanten van het gebruik van thee zien en trokken daarmee dagenlang een vol huis. Spoffin selecteerde vorig jaar 18 groepen voor het OFF-programma, uit een aanbod van meer dan 60 inzendingen uit alle windstreken van Europa. Zowel artiesten als publiek en organisatie kijken vol tevredenheid terug op deze showcase-formule die het festival vorig jaar introduceerde. Spoffin ziet met grote belangstelling uit naar alle inzendingen voor Spoffin OFF 2012.

  01-02-2012

 Informatie en inschrijving Spoffin OFF (Engelstalig)
 

Ga terug