Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Spoffin


Herman Rensenbrink

Festival Spoffin tovert Amersfoort het laatste weekeind van augustus weer om tot een zinderende festivalstad met straattheater, dans, muziek, beeldende kunst en andere artistieke activiteiten. Wil jij daar op een buitengewone manier bij betrokken zijn? Meld je dan aan als festivalvrijwilliger. Om ook de tweede editie van Spoffin weer tot een adembenemende belevenis te maken, kunnen we niet zonder je! Vrijwillige medewerkers zijn onmisbaar voor het festival.

Wat kun je doen als vrijwilliger? Spoffin zoekt publieksbegeleiders, kassamedewerkers, sjouwers, bouwers en promotiemedewerkers. En wat krijg je daar voor terug? ‘Consumptiebonnen, maaltijden, een t-shirt en vooral: samenwerken in een leuk team tijdens een geweldig evenement,’ zegt vrijwilligerscoördinator Sijmen Stronks.

‘Meewerken aan een festival is een fantastische ervaring,’ verzekert hij. Werken voor Spoffin staat voor een grandioze tijd, waarbij je nieuwe mensen leert kennen, de stad en het festival op weer eens een andere manier beleeft en intensief samenwerkt met artiesten en andere medewerkers. Spoffin heeft mensen nodig die zowel voor als achter de schermen willen meehelpen. Opgeven doe je via het formulier op de website. Je kunt onder meer aangeven naar welke functie je keuze uitgaat. Sijmen: ’We kijken dit jaar uitdrukkelijk naar de voorkeur van vrijwilligers. Ervaring is meegenomen, maar niet perse noodzakelijk.‘

Na je aanmelding neemt Sijmen contact met je op om jouw rol tijdens festival Spoffin te bespreken. ‘Als we het definitieve rooster rond hebben, begin augustus, nodigen we alle medewerkers uit om de taken te bespreken. We doen dat per groep: er komt dus een bijeenkomst apart voor publieksbegeleiders, voor sjouwers en bouwers, enzovoort.’

Voordat het zo ver is, kun je allereerst kennismaken met het hele Spoffin-team, tijdens een informele bijeenkomst op woensdagavond 29 juni. Geef je nu op als vrijwilliger en je ontvangt per omgaande de uitnodiging voor deze Spoffin-borrel! Artistiek leider Alfred Konijnenbelt presenteert dan het programma van dit jaar en je maakt kennis met het Spoffin-team.

Spoffin vindt dit jaar plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus. Opbouwen doen we op 24 en 25 augustus, afbouwen op 29 augustus. Zorg dat je erbij bent!

  31-05-2011

 Aanmelden vrijwilligers Spoffin 2011
 

Ga terug