Collectief DansBlok wint de VKZ Spoffin OFF Award 2024

Collectief DansBlok wint de VKZ Spoffin OFF Award © Frits Weener

Collectief DansBlok wint de VKZ Spoffin OFF Award 2024

 27-08-2023 <p>Het Nederlandse dansgezelschap Collectief DansBlok heeft tijdens de dertiende editie van Spoffin de VKZ Spoffin OFF Award 2023 in de wacht gesleept. Uit handen van festivaldirecteur en artistiek leider Alfred Konijnenbelt ontving de act de award en daarmee een geldprijs van € 2.500,- voor het maken van een nieuwe voorstelling.</p>

<p>De derde plaats ging naar de Oostenrijkse circusgroep ConTakt, de tweede naar het Nederlandse Cie CA. Collectief Dansblok won de VKZ Spoffin Off Award voor hun act FRAME, die op alle dagen te zien was tijdens het festivalweekend. &nbsp;</p><p>De VKZ Spoffin OFF Award werd in het leven geroepen om aankomend talent te stimuleren. De prijs is bedoeld voor de meest gewaardeerde act uit het Spoffin OFF-programma tijdens het festival. De keuze? Die werd gemaakt door het publiek. Ruim 37,5 procent van de stemmen ging naar Collectief DansBlok. In totaal brachten 253 bezoekers hun stem uit. &nbsp;</p><p>De award is te danken aan adviesbureau VKZ bv, hoofdsponsor van Spoffin. VKZ wil talentontwikkeling in de wereld van straattheater verder ondersteunen. De gewonnen € 2.500,- is een bijdrage voor het ontwikkelen van een nieuwe show voor de winnaar. Collectief DansBlok krijgt daarnaast de kans om een residentie te doen in Amersfoort, die een twee weken voor de volgende editie van Spoffin plaatsvindt.&nbsp;</p>

 Collectief DansBlok
 VKZ

Collectief DansBlok wint de VKZ Spoffin OFF Award 2024

Collectief DansBlok wint de VKZ Spoffin OFF Award © Frits Weener

Collectief DansBlok wint de VKZ Spoffin OFF Award 2024

 27-08-2023

Het Nederlandse dansgezelschap Collectief DansBlok heeft tijdens de dertiende editie van Spoffin de VKZ Spoffin OFF Award 2023 in de wacht gesleept. Uit handen van festivaldirecteur en artistiek leider Alfred Konijnenbelt ontving de act de award en daarmee een geldprijs van € 2.500,- voor het maken van een nieuwe voorstelling.

De derde plaats ging naar de Oostenrijkse circusgroep ConTakt, de tweede naar het Nederlandse Cie CA. Collectief Dansblok won de VKZ Spoffin Off Award voor hun act FRAME, die op alle dagen te zien was tijdens het festivalweekend.  

De VKZ Spoffin OFF Award werd in het leven geroepen om aankomend talent te stimuleren. De prijs is bedoeld voor de meest gewaardeerde act uit het Spoffin OFF-programma tijdens het festival. De keuze? Die werd gemaakt door het publiek. Ruim 37,5 procent van de stemmen ging naar Collectief DansBlok. In totaal brachten 253 bezoekers hun stem uit.  

De award is te danken aan adviesbureau VKZ bv, hoofdsponsor van Spoffin. VKZ wil talentontwikkeling in de wereld van straattheater verder ondersteunen. De gewonnen € 2.500,- is een bijdrage voor het ontwikkelen van een nieuwe show voor de winnaar. Collectief DansBlok krijgt daarnaast de kans om een residentie te doen in Amersfoort, die een twee weken voor de volgende editie van Spoffin plaatsvindt. 

 Collectief DansBlok
 VKZ