Kwaliteitslabel voor Spoffin


Spoffin in Amersfoort is opnieuw één van de Europese festivals die het EFFE kwaliteitslabel hebben gekregen.

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort is opnieuw één van de Europese festivals die het EFFE Label hebben gekregen. EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) is een internationaal platform dat de meest toonaangevende festivals en festivalpubliek met elkaar verbindt.

Artistiek leider Alfred Konijnenbelt: ‘Alleen festivals die hun nek uitsteken krijgen het label toegekend. We werken hard en zijn ambitieus, het is fijn en eervol om te zien dat dit wordt herkend.’

De organisatie is trots op het feit dat Spoffin opnieuw dit ‘keurmerk’ van collega-festivals krijgt als erkenning van de artistieke en internationale koers die het festival vaart. Konijnenbelt: ‘Ik ben ervan overtuigd dat deze onderscheiding ons gaat helpen onze plannen te realiseren om Spoffin de komende jaren stap voor stap naar een hoger niveau te brengen.’Talentontwikkeling en publieksbeleving staan daarin centraal.

‘We zijn nu bezig samen met festivals elders in Europa een circuit te ontwikkelen om jonge artiesten te ondersteunen: van artistiek plan tot en met première. Ook in eigen land gaan we, met onze collega’s binnen de Vereniging van Buitentheater Festivals Nederland, deze richting op. Hiermee willen we zorgen voor een flinke impuls aan kwalitatief hoogwaardig buitentheater. En het publiek, Amersfoort en Spoffin profiteren daarvan.’

De jury heeft beoordeeld op zaken als talentontwikkeling, professionalisering en internationale samenwerking en ook op lokale worteling. ‘Dat zijn precies de thema's waarmee Spoffin zich wil onderscheiden,’ aldus Konijnenbelt.

EFFE is een project van de Europese Commissie en opgericht door de European Festivals Association (EFA). Het platform verbindt festivals die zowel de kunsten als hun publiek hoog in het vaandel dragen en informeert het publiek over alle festivals. Een internationale festivaljury met experts op het gebied van kunst, cultuur, economie en politiek hebben alle festivals beoordeeld op artistieke kwaliteiten, lokale betrokkenheid en internationale visie en uitstraling.

  14-04-2017

 Festival Spoffin
 EFFE

Ga terug