Inschrijving voor Spoffin OFF 2016 open


Arch8 @Spoffin OFF 2015 (© Nico Brons).

Spoffin in Amersfoort biedt jong professioneel theatertalent uit binnen- en buitenland ook tijdens de zevende editie van het internationale street arts festival weer de mogelijkheid zichzelf te presenteren aan publiek en theaterprofessionals. Artiesten kunnen zich via de website tot en met 29 februari inschrijven voor Spoffin OFF; dat is een maand eerder dan voorgaande jaren.

Spoffin organiseert sinds 2011 naast het hoofdprogramma (IN) met bekendere namen ook een OFF-programma voor aanstormende theatermakers en gevestigde artiesten die nieuwigheden willen uitproberen. Aangezien Spoffin jaarlijks veel meer aanmeldingen voor het OFF-programma ontvangt dan het festival kan honoreren, maakt een groep ervaren festivalprogrammeurs in maart een stevige selectie uit alle inzendingen. Criteria zijn onder meer artistieke aspecten als originaliteit, zeggingskracht, professionaliteit en interactie met publiek en de openbare ruimte. De definitieve selectie is in mei bekend.

Spoffin vindt in 2016 plaats van 25 tot en met 28 augustus in en rond de historische binnenstad van Amersfoort. Het festival biedt deelnemende artiesten en groepen alle faciliteiten om zichzelf drie à vier dagen lang te presenteren aan een mix van theaterprofessionals en een enthousiast publiek: van speelplek en publiciteit tot hotelaccommodatie en maaltijden. Daarnaast biedt Spoffin veel mogelijkheden om te netwerken met programmeurs en andere artiesten, tijdens het PRO-programma voor theaterprogrammeurs en andere professionals uit heel Europa.

Eén van de hoogtepunten tijdens Spoffin OFF 2015 was het optreden van Arch8 (NL). Andere groepen op het OFF programma die veel publiek trokken waren bijvoorbeeld Compañia de circo Eia (ES), Les Mobilettes (FR) en Fullstop Acrobatic Theatre (GB/NL).

Meer informatie over Spoffin OFF, de selectiecriteria en het inschrijfformulier vind je op www.spoffin.nl/off/.

  10-01-2016

 Spoffin OFF aanmelding
 

Ga terug