Vrijwilliger bij Spoffin? ‘We zetten met z’n allen een fantastisch festival neer’


Als vrijwilliger bij Spoffin zet je samen met artiesten en andere medewerkers een fantastische festival neer. Foto: Wim Lanser

Samenwerken met jonge, veelbelovende of juist al gevestigde artiesten uit Amersfoort en de rest van Europa? Ook voor de zesde editie van internationaal street arts festival Spoffin - het weekeind van 29 en 30 augustus - is de organisatie weer op zoek naar vrijwilligers die enkele dagen met plezier willen meewerken. Publiek begeleiden tijdens spannende voorstellingen, helpen sjouwen en bouwen, aan de slag in de keuken of gewoon als vliegende kiep? Het kan allemaal.

'We werken met een hecht team, waarin ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheden heeft,' zegt vrijwilligerscoördinator Joris Postulart. Ervaring is niet nodig, die kun je juist tijdens het festival opdoen. Postulart: 'Belangrijk is dat je het met plezier doet. De één is zorgzaam en staat graag in de keuken, de ander is assertiever en vindt het leuk om na afloop van de voorstellingen te mansen: vrijwillige bijdragen van het publiek in te zamelen.'

Elk jaar weer werken er zowel voor als achter de schermen tientallen vrijwilligers bij Spoffin. Artiesten ophalen van Schiphol, bezoekers van informatie voorzien, meewerken aan de promotie of decoratie en versiering van het festival, net wat je wil. De dagen voorafgaand aan het festivalweekeind zijn mensen nodig voor het opbouwen en de dag erna voor het afbreken. Ook zal Spoffin dit jaar weer werken met een techniekgroep.

Op de website van festival Spoffin kunnen vrijwilligers aangeven wanneer zij willen meedoen en welke taken hun voorkeur hebben. Aanmelden kan tot half juni; kort daarna staat de eerste bijeenkomst voor vrijwilligers op het programma. 'Mensen die zich via de website aanmelden krijgen automatisch een uitnodiging voor de bijeenkomst,' zegt Postulart. 'Je maakt dan kennis met de organisatie en de andere vrijwilligers en er is ruimte voor vragen.' Ook krijgen vrijwilligers tijdens de bijeenkomst alvast wat voorproefjes te zien van de voorstellingen van dit jaar.

Wat mogen vrijwilligers naast de gebruikelijke zaken als consumptiebonnen, een t-shirt en maaltijden tijdens hun diensten nog meer verwachten als zij zich aanmelden bij Spoffin? Postulart: 'Meewerken aan een festival als Spoffin biedt je de kans je netwerk uit te breiden en leuke mensen en artiesten te ontmoeten, in een prettige sfeer. Je leert hier als vrijwilliger ook veel over de evenementen- en theaterwereld. En natuurlijk zetten we met z’n allen een fantastisch festival neer.' Vragen? Stuur een mail naar vrijwilligers@spoffin.nl. Aanmelden gaat via www.spoffin.nl onder het kopje vrijwilligers.

  15-05-2015

 Werken bij festival Spoffin
 Festival Spoffin

Ga terug