Makers en festivals ontmoeten elkaar op Zomerpreview 2014


Zomerpreview 2014

Tientallen artiesten, programmeurs, organisatoren en impresariaten op het gebied van zomertheater in Nederland en net daarbuiten komen zaterdag 1 februari naar het Rietveldpaviljoen in Amersfoort voor de tweede editie van de Zomerpreview. De organisatie is in handen van internationaal street arts festival Spoffin en De Tuin der Lusten.

In het verleden was er de landelijke Zomerproloog als wintertreffen voor professionals op het gebied van buitenevenementen; Spoffin neemt dit stokje nu over met de Zomerpreview op 1 februari in het Amersfoortse Rietveldpaviljoen. Artiesten laten er zien waarmee ze bezig zijn en tonen hun ideeën aan de hand van tekeningen en maquettes. Organisatoren komen ideeën opdoen en doen uit de doeken waar het met hun festivals heen gaat in 2014. Ook zijn er korte acts van enkele straatartiesten. Zowel artiesten als organisatoren van buitenevenementen kunnen inschrijven, tot de zaal vol is. De entree bedraagt € 45 per persoon, inclusief diner en drankjes.

In 2013 organiseerde Spoffin de eerste Zomerpreview in Amersfoort. Zonder subsidie, maar samen en voor elkaar. Ook in 2014 doet de organisatie het op die manier. De bedoeling is om een dag te organiseren waarop makers en festivals elkaar tussen twee seizoenen op een ontspannen manier kunnen ontmoeten. Zonder publiek en zonder de drukte van een festival. Ongedwongen ontmoeten, uitwisselen en ontdekken, genietend van de voortreffelijke kookkunsten van Butifarra (tapasbuffet), koffie, thee en drankjes.

De Zomerpreview 2014 vindt plaats van 14.00 tot 22.00 uur in het Rietveldpaviljoen (Zonnehof 8, Amersfoort), 10 minuten lopen vanaf NS-station Amersfoort, uitgang Stationsplein.

Meer informatie is te vinden op www.spoffin.nl/zomerpreview/.

  14-11-2013

 Zomerpreview 2014
 Kaartjes voor Zomerpreview 2014

Ga terug