Spoffin zoekt vrijwilligers voor jubileumeditie


Vrijwilligerstaken zijn onder (veel) meer artiestenbegeleiding en na de voorstelling bijdragen van publiek inzamelen. Foto: Wim Lanser

Zonder vrijwilligers geen festival. “Ook wij zijn weer op zoek,” zegt Joris Postulart, de vrijwilligerscoördinator bij het Amersfoortse festival Spoffin. “Ervaring is geen vereiste, die kun je hier juist opdoen. Dus hou je van theater en kun je leuk met mensen omgaan, meld je dan vooral aan.”

Internationaal street arts festival Spoffin – van 28 tot en met 31 augustus – zoekt vrijwilligers voor onder meer publieksbegeleiding, techniek, begeleiden van de artiesten uit heel Europa, voor sjouwen en bouwen, promotieactiviteiten, keukenwerk en de festivalbalie.
Postulart: “Spoffin is één van de leukste en kleurrijkste festivals van Nederland! Je leert hier als vrijwilliger veel over de evenementen- en theaterwereld. We zijn op zoek naar vrolijke vrijwilligers, van alle leeftijden. Liefst mensen die meerdere dagen beschikbaar zijn.”
Opgeven gaat via een formulier op de website www.spoffin.nl. Je kunt daar aangeven op welke dagen of dagdelen je beschikbaar bent en ook welke taken je voorkeur hebben. Spoffin organiseert een eerste bijeenkomst voor alle vrijwilligers op 25 juni, waarvoor je automatisch een uitnodiging krijgt als je je aanmeldt. Je maakt dan kennis met de organisatie en de andere vrijwilligers en er is ruimte voor vragen. “We laten je ook alvast wat voorproefjes zien van de voorstellingen van dit jaar; we vertellen wat er voor vrijwilligers is te doen en wat jij van ons mag verwachten op het gebied van maaltijden, consumpties, t-shirts, enzovoorts.”

Spoffin beleeft dit jaar de vijfde editie. Het festival gaat donderdag 28 augustus van start met de Amuses in de Flint en duurt vervolgens tot en met zondag 31 augustus.

  10-06-2014

 Festival Spoffin
 Aanmelden vrijwilligers

Ga terug