Steun Frans avontuur van Nederlands locatietheater


Jardin des Délices

Help mee een ware tuin der lusten te maken van Le Jardin des Délices, georganiseerd door de programmeurs van het Amersfoorts Theater Terras - het zusje van Festival Spoffin - en de Tuin der Lusten, een jaarlijks project met theater, dans en beeldende kunst op landgoederen. Le Jardin des Délices vindt plaats tijdens het Franse straattheaterfestival Chalon dans la Rue in Chalon-sur-Saône. Donateurs ontvangen een smakelijke of kunstzinnige beloning.

Een grote delegatie van Nederlandse en Europese artiesten presenteert zich eind juli in Chalon, tussen Dijon en Lyon in Frankrijk, waar elk jaar een groot straat- en locatietheaterfestival is. Ook veel acts die eind augustus op Spoffin te zien zijn, gaan naar Frankrijk. Het Nederlands organisatieteam realiseert tijdens dit prestigieuze festival een tuin - Le Jardin des Délices - aan de oevers van de rivier in Chalon. Diverse medewerkers van Theater Terras, Tuin der Lusten en Spoffin helpen als vrijwilliger mee aan de bijzondere presentatie.

Claudia Geubel, programmeur bij Theater Terras, de zusterorganisatie van festival Spoffin: ‘We gaan een plek in Chalon inrichten waar alle zintuigen aan bod komen met voorstellingen, performances, installaties, muziek, een tapasrestaurant en een bar. De artiesten komen allemaal op eigen risico en spelen onbetaald. Het wordt een proeftuin voor typisch Nederlands locatietheater, een visitekaartje voor artiesten, met een fantastisch programma en een ongekende ervaring, met een ploeg vrijwilligers die het publiek begeleiden, het terrein inrichten, een eigen restaurant en bar bemannen, technische ondersteuning geven, de stad intrekken en zorgen dat publiek en programmeurs naar hen komen kijken.’

Ruimtelijk ontwerper Frans van der Horst is gevraagd het terrein om te toveren tot een plek die de naam Tuin der Lusten eer aandoet.
Het spreekt vanzelf dat dit project niet voor niets van de grond komt. Het team van de Jardin des Délices is bezig het benodigde financiële plaatje rond te krijgen onder meer door middel van crowdfunding.

Dus draag je straat- en locatietheater een warm hart toe? Meld je dan aan als donateur, voor minimaal 10 euro. Op de site Voor de Kunst lees je er meer over en kun je zien hoe je die felbegeerde fleecedeken of handgemaakte schommel kunt bemachtigen, zelfs als je in Nederland blijft. Voor welkomstdrankjes, tapasdiners en het fantastische programma ben je uiteraard meer dan welkom in Frankrijk. Je kunt nog tot 7 juli bijdragen.

  18-06-2013

 Crowdfunding voor Chalon dans la Rue
 Le Jardin des Délices

Ga terug