Vrijwilligers Spoffin eten mee met artiesten


Als vrijwilliger kun je onder meer aan de slag als begeleider van publiek of van artiesten. Foto: Joris Hol

Aanschuiven bij artiesten, festivalmedewerkers en een enthousiast publiek? Dat kan als je je nu opgeeft als vrijwillig medewerker voor de derde editie van internationaal festival Spoffin, van 23 tot en met 26 augustus in Amersfoort. Spoffin haalt ook dit jaar weer tientallen bijzondere artiesten uit binnen- en buitenland naar de stad en zoekt opnieuw vrijwilligers om het enerverende evenement met straattheater, dans, circus, muziek en beeldende kunst tot een markant succes te maken.

Nieuw dit jaar is het openlucht restaurant dat Spoffin realiseert in samenwerking met KAdECafé aan het Smallepad. Hier komt - eventueel onder de overkapping - een festivalrestaurant met lange tafels, waar vrijwilligers samen met Spoffin-collega’s, publiek, artiesten en theaterprofessionals kunnen aanschuiven om ongedwongen backstage een hapje te eten en elkaar te ontmoeten.

Festival Spoffin heeft mensen nodig die zowel voor als achter de schermen vrijwillig willen meewerken, bijvoorbeeld als publieksbegeleider of als kassamedewerker. Ook zoekt Spoffin mensen die willen helpen opbouwen en afbreken, publieksbegeleiders en promotiemedewerkers. ’Als vrijwilliger krijg je consumptiebonnen, een t-shirt en vooral de mogelijkheid samen te werken in een leuk team,’ zegt vrijwilligerscoördinator Sijmen Stronks.

De organisatie van Spoffin bestaat naast tientallen vrijwilligers uit een kleine professionele staf. De eerste informatieavond voor medewerkers is eind juni. Spoffin geeft dan een preview van het nieuwe programma en vrijwilligers kunnen de organisatie bestoken met vragen en opmerkingen.
Inschrijven als vrijwilliger is mogelijk tot 1 juli via het formulier op de website www.spoffin.nl. Medewerkers kunnen daar onder meer aangeven op welke dagen zij beschikbaar zijn en wat zij tijdens Spoffin graag willen doen.

  07-05-2012

 Aanmelden vrijwilligers Spoffin
 

Ga terug