Covid-19 informatie
Spoffin presenteert het programma voor 2022 onder voorbehoud van eventuele beperkende maatregelen van de overheid.

Broeder Dieleman [NL] Concert

Broeder Dieleman, kleinzoon van Jan Bakker en laatste smid van Spui, maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect.

Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Inmiddels tourde hij het ganse land door, tot onze zuiderburen aan toe, en werd zijn oeuvre uitgebreid tot vier albums, EP’s, meerdere soundtracks en projecten en een split 7" met Amerikaanse folkheld Bonnie 'Prince' Billie, waarop zij elkaars lied vertaalden en coverden na een gezamenlijke tour.

Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.

Dit optreden wordt georganiseerd in samenwerking met FLUOR. Tickets voor Broeder Dieleman zijn verkrijgbaar via de website van FLUOR.

 FLUOR

Beoordeel als eerste deze voorstelling


SPOFFIN 2021
Genre: muziek
Duur: 45 minuten
Taal: NL
Leeftijd: 12

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Dag Aanvang Locatie Entree Zet in agenda
vri 27 aug 2021 20.00-20.45 € 11,50 - bestel nu iCal Outlook / iCal
Google Calendar Google
vri 27 aug 2021 22.00-22.45 € 11,50 - bestel nu iCal Outlook / iCal
Google Calendar Google

Je waardering in 1 tot 5 sterren:

Je review:

0/50 woorden

Je naam en werkend e-mailadres:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd maar uitsluitend gebruikt om je identiteit te controleren. Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de plaatsing van de review kunt bevestigen. Zonder bevestiging wordt de review niet geplaatst. We houden ons het recht voor om reviews met beledigende of discrimerende taal te weigeren.