Vul de glazen maar bij! Zo lang de bodem van je glas niet in zicht komt, zit je goed. Het liefst is het leven een feest met eeuwige confetti-velden en alles overstemmend trompetgeschetter. Maar al wil je er niet van weten: er loopt ook een man met een meedogenloze hamer rond en vroeg of laat is het zo ver… Wat als hij ineens op jouw schouders tikt? Muziektheatergroep BOT neemt je mee naar precies dát moment. Wat doe je als het besef van eindigheid zich in je kop nestelt? Als het lek definitief te groot is om te dichten, welke ballast gooi je dan als eerste overboord?

Een verbazingwekkende voorstelling over levenslust en vergankelijkheid. Midden in het onstuitbare proces van verval waagt BOT zich aan de zoektocht naar wat er werkelijk toe doet.

Voor je ogen speelt een antieke cello met hulpmotor haar laatste manke serenade, sierlijk en breekbaar als een oude dame. Ook al wordt het om je heen angstvallig stil, in je hoofd gonst het harder dan ooit. In LEK heb je geen andere keuze dan je volledig mee te laten voeren en zelf de confrontatie aan te gaan.

LEK is een voorstelling van muziektheatergroep BOT, regisseur Vincent de Rooij, dramaturg Marijn van der Jagt en De Nieuwe Oost pop.

“Ontroerend mooie voorstelling LEK: de haperende machinerie van de ouderdom.” Volkskrant **** “Het is een pandemonium dat een verwachtingsvolle sfeer van magische machines en theaterwonderen oproept.” NRC ****
“BOT bezingt de naderende dood en het onvermijdelijke verval, een memento mori dat opvallend genoeg zeer opwekkend werkt.” Telegraaf

 BOT Download interview Festivalmagazine

(3 reviews)


SPOFFIN 2018
Genre: muziektheater
Duur: 55 minuten
Taal: NL
Leeftijd: 12+
         Bovenkamer

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Dag Aanvang Locatie Entree Zet in agenda
zat 25 aug 2018 17.00-17.55 € 15,00 - kaartverkoop: Krtjs.nl iCal Outlook / iCal
Google Calendar Google
zat 25 aug 2018 21.00-21.55 € 15,00 - kaartverkoop: Krtjs.nl iCal Outlook / iCal
Google Calendar Google
zon 26 aug 2018 14.00-14.55 € 15,00 - kaartverkoop: Krtjs.nl iCal Outlook / iCal
Google Calendar Google
zon 26 aug 2018 17.00-17.55 € 15,00 - kaartverkoop: Krtjs.nl iCal Outlook / iCal
Google Calendar Google

Gideon – 28-08-2018 10:11

F a n t a s t i s c h e voorstelling. Een vleugje Dogtroep, een toefje Hauser Orkater, een snufje Tinguely en 4 muzikale mannen die één worden met hun krankzinnige decor. Abstract muziektheater van een ongekend niveau. Het slotnummer met alleen het woord "Ja" galmt nog steeds n a

Bart v Nunen – 26-08-2018 21:39

DE topper van Spoffin 2018

Je waardering in 1 tot 5 sterren:

Je review:

0/50 woorden

Je naam en werkend e-mailadres:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd maar uitsluitend gebruikt om je identiteit te controleren. Na verzending ontvang je een e-mail waarmee je de plaatsing van de review kunt bevestigen. Zonder bevestiging wordt de review niet geplaatst. We houden ons het recht voor om reviews met beledigende of discrimerende taal te weigeren.