Butifarra (foto: Henry Krul)

Elk jaar nodigt Spoffin rond de 50 programmeurs van collega-festivals uit om het festival in Amersfoort te bezoeken. Voor geaccrediteerde professionals uit binnen- en buitenland organiseert Spoffin naast het festivalprogramma een reeks speciale bijeenkomsten. Spoffin heeft een team van meertalige festivalgidsen om de pro's tijdens hun verblijf te helpen. Alle pro's (zowel programmeurs en artiesten) kunnen elkaar ontmoeten terwijl ze eten.

Zaterdag 25 augustus, 11.00-12.30 uur

'De Noordse bubbel: bestaat die? Hoe kunnen we er uit ontsnappen? '. Veel buitenkunstenaars uit de Scandinavische landen werken voornamelijk in hun eigen periferie van Europa, sommige treden op over het hele continent en daarbuiten. Waarom is dit het geval? Is er zoiets als een Noordse bubbel? En zo ja, dat is een slechte zaak? Kunnen we er iets aan doen? Klopt het dat Noordse kunstenaars duur zijn voor de rest van Europa? Zijn er nog andere bubbels? Artiesten, programmeurs en vertegenwoordigers van culturele instanties uit heel Europa worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit debat, hun best practices te delen en naar oplossingen te zoeken.

Zondag 26 augustus, 11.00-12.30 uur

De Pitch of Plans is een levendige en snelle reeks van nieuwe plannen en ideeën voor toekomstige voorstellingen in de straten van Europa. Kunstenaars krijgen de gelegenheid om op zondag 26 augustus plannen voor nieuw werk voor volgend jaar en verder te presenteren voor een publiek van festivalorganisatoren uit heel Europa.

Binnen maximaal 3 minuten kunnen artiesten vertellen en laten zien wat de publiek in 2018 en daarna kan verwachten. Na de Pitch organiseren we een 'meet while we eat' met alle artiesten en professionals. Op deze manier hopen we kansen te creëren voor co-productie, residenties, vroege boekingen en samenwerkingsprojecten.

Pitchen is gratis. Spoffin zorgt voor een soepele opstelling met een geluidssysteem, een beamer, een microfoon en een lunch. Wij presenteren maximaal 15 plannen en proberen een breed scala aan verschillende ideeën aan te bieden. Alle presentaties zijn in het Engels!

Catering @ De Observant

Lunch: dagelijks 12:00-14:00 uur
Diner: dagelijks 18:00-20:00 uur
Buffet: dagelijks 21.30-22.30 uur

Informatie

Neem contact op met Spoffin PRO-coördinator Casper de Vries (pro@spoffin.nl) voor meer informatie.