Innovatief straattheater op Festival Spoffin


Kud Ljud (Slovenië) - The Invasion

Drie dagen lang spraakmakende, intense en intieme voorstellingen op straten, pleinen en allerlei bijzondere locaties in een prachtig middeleeuws stadscentrum. Internationaal multi-arts festival Spoffin in Amersfoort brengt van 26 tot en met 28 augustus met een uitgebreid OFF-programma veel vernieuwend en verrassend straat- en locatietheater, aangevuld met muziek, dans en beeldende kunst. Het festival lanceert tijdens de tweede editie een showcase naast het reguliere IN-programma. Het festival is grotendeels gratis. De meeste artiesten, afkomstig uit Nederland en de rest van Europa, vragen na afloop om een vrijwillige bijdrage.

Aankomende, professionele artiesten presenteren zichzelf en hun nieuwste producties tijdens Spoffin OFF aan een mix van publiek en theaterprofessionals. Bezoekers van het festival krijgen zo de kans als eersten te genieten van de nieuwste voorstellingen van verschillende talentvolle theatermakers.

In totaal spelen tijdens Spoffin 2011 zo’n 30 groepen. Spoffin is een grensverleggend en afwisselend festival, met authentieke, eigenzinnige, hilarische, wonderlijke en eigentijdse voorstellingen voor jong en oud, voor gezinnen met kinderen, jongeren, ervaren theaterliefhebbers én toevallige passanten. Extra aandacht is er dit seizoen voor kindervoorstellingen op zondagmiddag en sfeerverhogende muziek.

Speciaal aan Spoffin is het culturele verbindingspunt dat het festival in ons land creëert. Het festival verbindt de noordelijke en oostelijke regio’s van Europa, waar straat- en locatietheater in opkomst is, met zuidelijk Europa, waar straatcultuur al een veel langere traditie kent. Spoffin presenteert dit jaar voorstellingen van artiesten uit onder meer Slovenië, Polen, Oekraïne, Georgië, Litouwen, Zwitserland en Denemarken naast gevestigde namen uit landen als Spanje en Frankrijk en natuurlijk uit eigen land. Meer informatie en het volledige programma staat vanaf begin juli op de website www.spoffin.nl.

Periode: vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus 2011
Tijden: vrijdag 18.00-24.00 uur, zaterdag 14.00-01.00 uur, zondag 14.00-18.00 uur
Locatie: pleinen, straten, parken en bijzondere locaties in en rond de binnenstad van Amersfoort
Entree: grotendeels gratis (vrijwillige bijdrage na afloop)
Informatie: www.spoffin.nl

  09-05-2011

 Festival Spoffin
 

Ga terug