Festival Spoffin naar Stad van Cahen


Directeur Fons de Backer van Stadsherstel in De Drie Ringen met het bestuur van Spoffin: voorzitter Miro Lucassen, secretaris Sabine Drost en penningmeester Corné van Bokhoven. (Foto: Spoffin)

Het multi-arts festival Spoffin neemt 17 mei zijn intrek in een kantoor in de Stad van Cahen, het karakteristieke gebouw op de hoek van de Muurhuizen en de Kerkstraat in de Amersfoortse binnenstad. Spoffin tekende vrijdagmiddag het huurcontract met Stadsherstel, dat het pand in delen verhuurt sinds het vertrek van de rijksdienst voor cultureel erfgoed.

De kantoorruimte op de tweede verdieping is ideaal voor de festivalorganisatie, zegt directeur Alfred Konijnenbelt: ‘Een bureau kan overal staan, maar de meerwaarde van de Stad van Cahen zit in de extra’s. Het gezamenlijke auditorium kunnen we gebruiken voor ontvangsten en presentaties rond het festival. Vanwege de bestemming voor huurders met een maatschappelijk doel is de ruimte betaalbaar, terwijl we toch in het hart van Amersfoort zitten. Zo hebben we ook tijdens het festival een eigen steunpunt.’

Spoffin is het nieuwe multi-arts festival in Amersfoort met straat- en locatietheater, dans, muziek en beeldende kunst. In 2010 vindt Spoffin plaats van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus. Het programma omvat tientallen voorstellingen van artiesten uit onder meer Nederland, Denemarken, Oostenrijk, Spanje, België, Turkije en Zwitserland. De meeste optredens zijn in de open lucht en gratis toegankelijk. Het festival is ontwikkeld door Amersfoorts Theater Terras in nauwe samenspraak met Festival Etcetera en de Keistadfeesten. Deze twee evenementen beleefden in 2009 hun laatste editie om ruimte te creëren voor iets nieuws, groter en met hogere ambities.

In 2010 gaat Spoffin van start met een uitgebreide professionele programmering. Vanaf 2011 breidt het festival uit met een showcase, waar geselecteerde artiesten uit heel Europa (met een focus op de noordelijke en oostelijke regio’s) welkom zijn om hun nieuwste voorstellingen te presenteren aan een publiek van zowel festivalgangers als vertegenwoordigers van andere festivals. Amersfoort groeit zo in de komende jaren uit tot een culturele hub in Noord-Europa.

  08-05-2010

 
 

Ga terug