Aanmeldingen van over de hele wereld voor Spoffin-pitches


Blaas of Glory presenteert vrijdag tijdens GDIF & Spoffin Outdoor Arts Online Pitch. Foto: Thomas Bartelds.

Aanstaande vrijdag, 28 augustus, bundelen Greenwich + Docklands International Festival (GDIF) en Spoffin hun krachten om een online pitching-sessie te presenteren, met Britse, Nederlandse en andere internationale artiesten en professionals. Voor deze eerste editie van GDIF & Spoffin Outdoor Arts Online Pitch ontvingen de organisaties meer dan 90 aanmeldingen van over de hele wereld.

Artistiek leider Alfred Konijnenbelt is ingenomen met het grote aantal aanmeldingen: ,,We zijn erg blij om zoveel mensen uit heel Europa en daarbuiten te verzamelen om de schoonheid van buitentheater te delen!"

Kijkje achter de schermen
GDIF & Spoffin Outdoor Arts Online Pitch vormt vrijdag de uitgelezen kans om te horen over de plannen van artiesten voor 2021 en daarna, over wat hen inspireert, hoe de huidige uitdagingen omarmd worden en hoe zij verder kijken. De pitching-sessies bieden een uniek kijkje achter de schermen van het straattheater.

Tijdens de online pitching-sessie presenteren negentien makers uit binnen- en buitenland hun plannen via Zoom. Nadien is er de kans om informeel te netwerken met de artiesten in virtuele breakout rooms. Iedereen die zich heeft aangemeld om de online pitches bij te wonen, kreeg via e-mail een Zoom-link toegestuurd.

Aanmeldingen van over de hele wereld
Voor deze eerste editie van GDIF & Spoffin Outdoor Arts Online Pitch zagen de organisaties aanmeldingen uit Armenië, Australië, België, Tsjechië, Duitsland, Spanje, Kroatië, Ierland, Iran, Italië, Litouwen, Letland, Nederland, Polen, Portugal, Zweden, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten binnenkomen.

Terugkijken via YouTube
Kun je vrijdag niet aansluiten bij de online pitching-sessies? Geen punt: de middag wordt opgenomen en later op YouTube geplaatst, zodat je later alles rustig terug kunt kijken. De opnames verschijnen uiterlijk maandag op het YouTubekanaal van OutdoorArtsUK.

  26-08-2020

 GDIF
 Youtube OutdoorArtsUK

Ga terug