Toch een beetje Spoffin: beleef theater thuis


Square 2.1 van Tall Tales. Foto: Megin Zondervan

Hoewel Spoffin dit jaar niet door kan gaan in de vorm zoals we die kennen, willen we het Spoffinweekend niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom kun je van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus, het weekend dat Spoffin eigenlijk zou plaatsvinden, thuis genieten van de voorstellingen Square 2.1 van Tall Tales Company en Geluiden Uit de PIT van TENT. Gewoon, vanuit je eigen woonkamer!

Square 2.1 is een virtuele circus performance met theater, beeldende kunst en poëzie bij jou thuis. Drie jongleurs, een beeldend kunstenaar en een warme poëtische stem nemen je mee op een route door je huis. Ze laten je wegdromen bij mooie herinneringen, brengen je een magische ervaring en zorgen ervoor dat je je eigen omgeving met compleet andere ogen bekijkt.

Om
Square 2.1 te ervaren is niet veel nodig, met een sterkte internetverbinding, een koptelefoon, een mobiel device en een kaartje ben je verzekerd van een digitale thuiservaring.

Waarom Square 2.1?
Na terugkomst van een residentie in Engeland, voor de creatie van de voorstelling Square 2, waren de supermarkten leeg. Covid-19 zorgde er in een rap tempo voor dat de première van Square 2 tijdens Rotterdam Circusstad eind april 2020 werd afgelast, en daarna ook de tournee langs internationale theaterfestivals.

Na
de eerste schok van een lege zomeragenda, grepen Bonarius en van der Laan de crisis aan om iets nieuws te creëren. Wanneer ons publiek opgesloten zit in hun huis, zo dachten ze, dan komen wij toch gewoon naar de mensen toe.

Square 2.1 is een virtuele circus performance met theater, beeldende kunst en poëzie bij jou thuis.

Gebruik de code spoffinthuis bij aanschaf van je ticket en ontvang 2 euro korting.

Geluiden Uit de PIT
Geluiden uit de PIT is een audio-documentaire over de acrobatische voorstelling PIT. Deze ontstond ooit vanuit de wens om letterlijk en figuurlijk een ander perspectief te bieden op acrobatiek. Het publiek staat gedurende de voorstelling op een hoger niveau dan de spelers en kijkt zo op hen neer. Zo zouden ze meer macht kunnen hebben dan de drie artiesten op de vloer, maar al snel blijkt dat de spelers middels acrobatiek met gemak op gelijke hoogte of zelfs hoger kunnen komen dan het publiek.

PIT was een hit op festivals en zou deze zomer haar derde seizoen ingaan. Omdat PIT nu niet kan spelen, hebben we een alternatieve vorm bedacht om deze met jou als publiek te delen. Je hoort de overwegingen van de regisseur, de intieme gedachtes van de spelers, muziek die je bij de keel grijpt en het timbre van voetstappen op de vloer. Zonder PIT te zien, kun je haar tóch ervaren, met andere zintuigen. Geen letterlijke vertaling van wat er te zien is, maar een weerklank van het échte werk. We nodigen je uit om voor even in de pit te stappen, in een wereld die geen afstand schept, maar juist toenadering zoekt. Even dichtbij en toch veilig ver weg. En hopelijk kun je PIT volgende zomer weer live buiten komen bekijken.

Voor het luisteren heb je nodig:

  • Een mobiele telefoon met internetverbinding en een koptelefoon.
  • Kies een plek uit om Geluiden uit de PIT te luisteren.
  • Een omgeving waar je je klein of juist heel groot voelt,
  • de meest open plek in je buurt of de kleinste ruimte in je huis. Kies er één, de keuze is aan jou.
  • Ga op jouw uitgekozen plek staan en start de audio.
Praktische informatie
Zin in een weekend Spoffin vanuit je huiskamer? Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus komen de links naar beide voorstellingen online via onze website.

  28-08-2020

 Square 2.1
 Geluiden uit de PIT

Ga terug