Spoffin programmeert op Het Nieuwe Stadsterras


De Luie Honden spelen Toilet. Foto: Henry Krul

Van 6 augustus tot 6 september wordt de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad in Amersfoort omgetoverd tot een groot zomers terras. Een plek waar kunst en cultuur de ruimte krijgen onder het genot van heerlijk eten en drinken. Een festival gevoel vanaf je terrasstoel.

De afgelopen maanden en de komende tijd gaan veel evenementen in Amersfoort niet door. Door het coronavirus zijn grote evenementen en festivals niet toegestaan. Onder andere De Nieuwe Stad, Het Lokaal, FLUOR, HOP producties, Spoffin en Winkels op Wielen besluiten niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ze bundelen hun krachten en kijken wat er wél mogelijk is.

Op Het Nieuwe Stadsterras programmeert Spoffin drie zondagen lang drie mooie voorstellingen van lokale makers. Het is helaas geen nieuws dat artiesten behoren tot de groepen die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis. Mede om die reden wil Spoffin graag medewerking verlenen aan initiatieven die tóch nog wat speeldagen genereren (zoals ook bij Amersfoorts Theater Terras, dat in augustus twee voorstellingen van Mobil&Casier en De Dansers in het Openluchttheater Amersfoort organiseert). Daarbij is ervoor gekozen om voor Het Nieuwe Stadsterras de samenwerking met lokale straatartiesten te zoeken. Gekozen is voor zeer toegankelijke, ietwat groteske voorstellingen die ook op afstand nog goed overeind blijven.

Zondag 23 augustus
De Luie Honden - Toilet
14:45 - 15:30 uur en 16:30 - 17:15 uur


Wie heeft er nog nooit een potje zitten huilen op de wc? Of zichzelf een peptalk gegeven? Op het toilet ontstaan de beste vriendschappen; niets verbroedert zo als het doorgeven van een wc-rol. Zowel online als offline proberen we met zijn allen de mooiste versie van onszelf te zijn. Selfies uit de juiste hoek, flashy outfits, culinaire hoogstandjes, zelfontplooiing en de juiste vrienden. Als je wil, heb je er een dagtaak aan om het allemaal bij te houden. Maar voor wie eigenlijk? Zijn we niet op ons best zonder al die lagen opsmuk? En zo ja, waar vind je dat nog?
Koning, keizer, admiraal De pot is misschien wel de laatste plek waar we echt onszelf zijn. Dat is waar we durven te ontlasten. De schoonheid van iedere alledaagse Arie. We willen jou, hier en nu, zonder je avocados, je yogaposes en je aspiraties. Toilet, een ode aan de porseleinen troon, waar we de mooiste mensen tegenkomen.

De Luie Honden is een Amersfoortse groep bestaande uit Annelies Gouw, Abke Bruins en gastactrice Daphne Gakes.

Zondag 30 augustus
Compagnie with Balls - Join the Parade
13:00 - 13:30 uur, 14:30 - 15:00 uur en 16:00 - 16:30 uur


Join the Parade is een swingende optocht. Een niet te missen blikvanger, met twee 4 meter hoge figuren. Een gigantisch grote poppenman danst in samenspel met ballerina Atharina. Deze charmante dame beweegt zich gracieus op een manshoge bal van bijna 2 meter.
Het publiek? Dat loopt er net als bij de rattenvanger van Hamelen achteraan. Een torenhoge mengeling van poppenspel, acrobatische dans en muziek.

Compagnie with Balls bestaat uit de Amersfoortse acrobaten Marjolein Wagter en Peter van Valkenhoef, die beiden een lange staat van dienst hebben in internationale circusgroepen als Santelli en Archaos.

Zondag 6 september
Actic - Actic Airlines
13:00 - 13:30 uur, 14:30 - 15:00 uur en 16:00 - 16:30 uur


Met Actic Airlines wordt het publiek op humoristische wijze van A naar B gebracht. Een piloot in kostuum, vergezeld van een steward of stewardess begeleiden de vlucht. Alle mogelijk vliegtuigclichés die men kan bedenken zullen in deze act de revue passeren. Tickets zijn geldig voor de business of economy class (mét bubbels). Aan boord zijn 6 zitplaatsen.
Zowel voor alle reizigers als voor alle toeschouwers op de grond zal Actic Airlines een ware belevenis worden. En door de geavanceerde airconditioning uitermate coronaproof!
Actic bestaat uit de Amersfoortse theatermakers Jelle de Bruijn en Leo van der Veen. Zij spelen hun voorstellingen Kiddy Ride Police Patrol, Worlds Smallest Escape Room, Canta XL en Urban Safari op festivals in heel Europa.

Voor de optredens op Het Nieuwe Stadsterras is vooraf reserveren niet mogelijk.

  06-08-2020

 Het Nieuwe Stadsterras

Ga terug