Mike Iking zakelijk directeur Spoffin


Iking was één van de mede-oprichters van poppodium De Kelder (nu Fluor).

Mike Iking (53) is per april zakelijk directeur van Spoffin. Iking is geboren en getogen Amersfoorter en heeft een lange staat van dienst in de culturele sector. “Met zijn komst maken we de organisatie nog steviger en leggen we een fundament voor verdere continuïteit, groei en vernieuwing. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken,” aldus artistiek directeur Alfred Konijnenbelt.

Iking was één van de mede-oprichters van poppodium De Kelder (nu Fluor), programmeerde muziek voor Festival Etcetera, was directeur van diverse poppodia, adviseur bij het Fonds Podiumkunsten, werkte als interimdirecteur bij diverse instellingen en als adviseur voor fondsaanvragen. Ook is hij zakelijk leider bij festival Puppet International in Meppel en sinds 1 februari coördinator van de Vereniging van Buitentheater Festivals (VBFN), waarbij ook Spoffin is aangesloten.

"Met zijn zeer brede ervaring op het gebied van zakelijke directie en fondsenwerving is Mike de ideale kandidaat,” aldus Konijnenbelt. “Ook al woont hij niet meer in Amersfoort, hij heeft hier nog wel veel contacten. Gecombineerd met zijn aimabele persoonlijkheid, zal dat hem helpen snel zijn weg in het Amersfoortse te vinden.”

  27-03-2019

 
 

Ga terug