Aanmelden voor residenties Roundabout Europe!


HURyCAN (FR/AR) werkte tijdens een residentie bij Spoffin aan hun voorstelling Asuelto, waarmee zij nu wereldwijd veel succes oogsten. Foto: © Wim Lanser

Artiesten en gezelschappen kunnen zich tot 31 december 2018 aanmelden voor Roundabout Europe, een circuit van residenties en ondersteuning voor makers van buitentheater. Roundabout Europe is een nieuw project van vijf Europese festivals, onder leiding van Spoffin, internationaal festival voor professioneel buiten- en locatietheater in Amersfoort.

Roundabout Europe richt zich met name op aankomende makers en gezelschappen die zich op een keerpunt in hun artistieke ontwikkeling bevinden. Geselecteerde theatermakers en groepen krijgen de kans twee residenties in twee verschillende landen te doen, met een speciale focus op specifieke behoeften en wensen.

Het toonaangevende Nederlandse festival Spoffin coördineert het project en werkt hierbij samen met de festivals Passage in Denemarken, Out There in Engeland, Imaginarius in Portugal en KoresponDance in Tsjechië. De festivals hebben de krachten gebundeld om de positie van buitentheater te versterken.

Met Roundabout Europe krijgen makers toegang tot nieuwe doelgroepen, netwerken en markten en professionele ondersteuning, zodat zij in staat zijn hun werk professioneler, zelfkritischer, duurzamer, economischer en winstgevender te maken, zonder aan artistieke waarden in te boeten.

Geselecteerde makers krijgen tijdens de residenties verschillende praktische, artistieke en inspirerende workshops en coaching sessies aangeboden. Het resultaat van de residenties presenteren zij op de deelnemende festivals. De organisatie selecteert voor komend jaar vijf artiesten en/of groepen.

Aanmelden kan via het aanvraagformulier op roundabouteurope.eu. De artistieke directeurs van de deelnemende festivals maken eind februari hun selectie bekend.

Spoffin - dit jaar van 23 tot en met 26 augustus - voorziet al jaarlijks in werkperiodes voor talentvolle makers op het gebied van straat- en locatietheater, in samenwerking met Scholen in de Kunst.

Roundabout Europe wordt medegefinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Unie, de Provincie Utrecht, de gemeente Amersfoort en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

  03-12-2018

 Roundabout Europe
 Festival Spoffin en Roundabout

Ga terug