Vrijwilligers begeleiden je naar bijzondere plekken


Muziektheatergroep BOT is, op verzoek van velen, terug bij Spoffin. Nu met het succesvolle LEK. Foto © René den Engelsman

De meeste artiesten loop je tijdens Spoffin gewoon op straat tegen het lijf; voor sommigen moet je iets meer moeite doen. Vrijwillige publieksbegeleiders helpen je onder meer bij het vinden van bijzondere locaties.

Eja Due van Teater Bæst speelt op een enigszins verscholen locatie. Wil je haar bezoeken? Een vrijwilliger met een rode paraplu brengt je persoonlijk naar haar toe. Due ontvangt haar publiek één-voor-één. Dat betekent dat je die vrijwilliger wel je kaartje moet kunnen laten zien.

Voorstellingen op bijzondere plekken
Het merendeel van de voorstellingen van Spoffin is vrij toegankelijk; na afloop vragen zogenoemde mansers om een vrijwillige bijdrage. Wat vond je het waard? Dat bepaal je zelf. De opbrengst gaat naar de artiesten die je hebt zien spelen. Voor een vijftal voorstellingen is het wel nodig dat je vooraf een kaartje haalt, bijvoorbeeld omdat alleen een klein groepje mensen tegelijk de voorstelling kan bezoeken, zoals bij Troubamour in het muurhuis van Evelien Spoelder.

Filmische wandelroute
De van oorsprong Amersfoortse Jori Hermsen presenteert even verderop in de Muurhuizen, in het Seminarie, twee eenakters van Tsjechov.
Vorig jaar stond Hermsen in het Hofje Armen de Poth. Dat is nu vertrekpunt voor de filmische wandelroute van DeJong&DeWitte. Zij voorzien je daar van een iPod en daarna vertrek je, in een klein groepje, naar de locatie waar de slotscène zich afspeelt. Wil je hier deel van uitmaken? Ook dan is het slim nu alvast voor een kaartje te zorgen.

Reserveer ook vast je stoel!
De voorstelling LEK van muziektheatergroep BOT past qua sfeer en inhoud helemaal bij Spoffin, maar kan niet buiten spelen. Daarom werkt het festival voor deze te gekke voorstelling samen met De Lieve Vrouw, waar iedereen de voorstelling goed kan zien en je bij onverhoopt slecht weer lekker binnen zit.
LEK is één van die voorstellingen die je echt gezien wil hebben; je stoel in het theater reserveer je via Spoffin.
Het zelfde geldt voor de feestelijke Amuses in Flint, waar verschillende groepen en artiesten een voorproefje van hun voorstelling geven. Van het Amersfoortse Actic en een stel Finse dames met een freaky gevoel voor humor tot de jongste lichting dansers en die anarchistische rode schurken van Maboul Distorsion.

Loop je mee?
Bij veel Spoffin voorstellingen zijn begeleiders nodig. Als publieksbegeleider ben je het gezicht op een vast plein, of van een specifiek gezelschap. Bijvoorbeeld van de groep Maboul Distortion, die door de straten van Amersfoort trekt om de boel volledig op z’n kop te zetten. Loop jij met ze mee? Als vrijwilliger ben je hoe dan ook altijd waar het gebeurt, in het hart van Spoffin. Meer info en aanmelden als vrijwilliger - ook voor andere functies - kan nog steeds via de website van KEES.

  09-08-2018

 Online voorverkoop
 KEES

Ga terug