‘Geef een toegift’: kaartjes voor minima


Een extra - oftewel ‘uitgesteld ticket' voor iemand die zelf de financiële mogelijkheden niet heeft een kaartje te kopen voor bijvoorbeeld een voorstelling als die van Spitfire Compagny in 2016. Foto: Nico Brons

Spoffin haakt aan bij het project ‘Geef een Toegift’. Koop je straks een kaartje voor een betaalde voorstelling? Dan kun je een extra kaartje reserveren voor iemand die dat zelf niet kan betalen. Het kaartje gaat via een lokale organisatie voor minima naar een belangstellende.

‘Geef een Toegift’ is een initiatief van De Verenigde Podiumkunstenfestivals, een samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals waarbij Spoffin is aangesloten, evenals Amersfoort Jazz dat ook meedoet met het project.

Het idee is gebaseerd op de ‘uitgestelde koffie’, waarbij bezoekers van koffiezaken betalen voor een tweede koffie als gift voor een bezoeker met minder financiële middelen. Met ‘Geef een Toegift’ willen festivals de podiumkunsten toegankelijk maken voor een breed en nieuw publiek, de verbindende kracht van cultuur onderstrepen en inzetten op inclusiviteit en diversiteit.

Hoe het werkt
Bezoekers krijgen bij het bestellen van een kaartje de vraag of hij/zij een extra kaartje wil kopen voor iemand die ook graag een voorstelling of concert wil bezoeken maar daar zelf niet de financiële mogelijkheden voor heeft. Deze extra - oftewel ‘uitgestelde tickets’ komen via partnerschappen met lokale organisaties bij geïnteresseerden terecht. Zo kun je er als gever van een Toegift gerust op zijn dat je gift goed terecht komt.

Deelnemende festivals
Naast Spoffin en Amersfoort Jazz gaan dit jaar ook festivals als Oerol, Reuring, Holland Festival, De Parade, Deventer op Stelten, Noorderzon, Over het IJ Festival, Grachtenfestival, Le Guess Who? en SPRING met ‘Geef een Toegift’ van start.

  09-02-2018

 Festival Spoffin
 De Verenigde Podiumkunstenfestivals

Ga terug