Aanmelden voor Spoffin OFF: het kan weer!


Abdelhadi Baaddi speelde met veel succes en plezier tijdens Spoffin OFF 2017. Foto: Nico Brons

Aanstormende professionele theatertalenten uit binnen- en buitenland kunnen zich weer inschrijven voor Spoffin OFF. Het internationale street arts festival biedt hiermee jonge theatermakers en gevestigde artiesten die iets nieuws willen uitproberen ook tijdens de negende editie in 2018 weer een podium.

Spoffin OFF voorziet onder meer in goede speelplekken, uitgebreide publiciteit via pers, sociale media, de festivalkrant en website, talloze mogelijkheden om te netwerken met programmeurs van andere festivals en collega-artiesten.

Artiesten ontvangen alle publieksbijdragen die vrijwilligers na afloop van elke voorstelling ophalen. Daarnaast: vergoeding van reis- of transportkosten, hotelovernachtingen en maaltijden uit de beste festival-keuken van Nederland - misschien wel van Europa - samen met andere artiesten, professionals en festivalmedewerkers.

Selectie
De praktijk wijst uit dat programmeurs van andere festivals uit heel Europa OFF-artiesten direct na Spoffin en soms al tijdens het festival boeken. Spoffin ontvangt mede daardoor jaarlijks veel meer aanmeldingen voor het OFF-programma dan het festival kan programmeren. Een groep ervaren festivalprogrammeurs maakt daarom een stevige selectie uit alle inzendingen. Criteria zijn onder meer artistieke aspecten als originaliteit, zeggingskracht, professionaliteit en interactie met publiek en de openbare ruimte.

Artiesten kunnen zich van 1 januari tot en met 28 februari 2018, 23:59:59 uur aanmelden. De deadline is strikt!

Aandacht voor nieuwe ontwikkelingen
Spoffin is een internationaal festival voor professioneel straat- en locatietheater met meer dan 30 bijzondere acts uit heel Europa en speciale aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in de noordelijke en oostelijke regio’s.
Het festival vindt in 2018 plaats van vrijdagavond 24 tot en met zondagmiddag 26 augustus. Op donderdag 23 augustus geeft een aantal artiesten korte voorproefjes van hun werk tijdens het openingsfeest Spoffin Amuses.


Meer informatie over Spoffin OFF, de selectiecriteria en het inschrijfformulier vind je op www.spoffin.nl/artiesten/off

  30-12-2017

 Festival Spoffin
 Aanmelden Spoffin OFF

Ga terug