In memoriam: Leejo van Putten


Foto: Riekje Hoffman

Leejo van Putten, een van de oprichters en drijvende krachten achter straatfestival Etcetera La Strada, is op 7 juni 2018 overleden. Van Putten was jarenlang als vrijwilliger en bestuurslid actief in de Amersfoortse festivalwereld, vooral in de periode 1982-1999.

Van Putten was enkele jaren actief binnen Amersfoorts Theater Terras en richtte daarna samen met echtgenote Riekje Hoffman het Reizend Poppentheater Festival op, dat later werd voortgezet als straatfestival onder de naam La Strada.

Vanaf 1990 ging La Strada samenwerken met Amersfoorts Theater Terras, waarbij het festival de naam Etcetera La Strada kreeg. Ook Tractor Toernee sloot zich bij deze samenwerking aan. Van Putten bleef actief binnen het festival, totdat de organisatie in 1999 deels geprofessionaliseerd werd. Hierna werd het festival voortgezet onder de naam Etcetera, totdat in 2010 Spoffin het stokje overnam.

In de huidige formule van Spoffin is veel van de oorspronkelijke geest van Etcetera La Strada terug te vinden, zoals de internationale oriëntatie en de hartelijke ontvangst van artiesten. Artistiek leider Alfred Konijnenbelt van Spoffin werkte nauw samen met Van Putten in de organisaties Amersfoorts Theater Terras en Etcetera La Strada. “Spoffin is in veel opzichten schatplichtig aan Leejo van Putten, en Amersfoort is hem en zijn vrouw Riekje voor hun tomeloze inzet veel dank verschuldigd.”

Alfred Konijnenbelt

  07-06-2018

 Amersfoort Festivalstad
 

Ga terug