Performers gezocht voor project In the City Still

Severine de Maleingreau, artiestennaam Sevesfeathers, is op zoek naar performers voor haar project In the City Still. Foto © Keith Wall

Performers gezocht voor project In the City Still

 10-05-2018 Severine de Maleingreau werkt tijdens Spoffin LAB in augustus onder haar artiestennaam Sevesfeathers aan haar nieuwe project In the City Still. Zij zoekt nu diverse performers die willen aanhaken. In the City Still gaat na de residentieperiode tijdens Spoffin in première.

De Ierse circusartieste, docente en performer heeft een kleine solovoorstelling waarbij ze overal in de stad op haar kop staat, met drie ballonnen aan haar grote teen geknoopt. Ondertussen spreekt ze filosofische teksten. Tijdens Spoffin LAB - de residentie van internationaal street arts Festival Spoffin in Amersfoort - wil zij aan een nieuw en groter project werken en daarvoor is ze op zoek naar collega-artiesten en performers. “Ik wil een nieuwe locatievoorstelling ontwikkelen, een promenade door de straten van Amersfoort, met bewegingen, acrobatiek, dans en theater. Om zonder woorden het publiek te prikkelen, anders over de openbare ruimte te laten denken en te inspireren tot poëtische verwondering.” De Maleingreau hoopt met name op reacties van acrobaten, dansers, mimespelers en slangenmensen. Een achtergrond op het gebied van (straat)theater, fysiek theater, muziek (vooral percussie) of clownerie is een pluspunt, evenals een sterke podiumpresentatie en vaardigheden om non-verbaal contact te maken met het publiek. Deelnemers gaan vanaf maandag 13 augustus in Amersfoort aan de slag met Severine de Maleingreau en spelen de voorstelling tijdens Spoffin, dit jaar van 23 tot en met 26 augustus. De festivalorganisatie voorziet voor een aantal performers in woonruimte. Tijdens het festival zijn er voor alle optredende artiesten maaltijden, mogelijkheden om te netwerken, te pitchen en kunnen programmeurs uit heel Europa de voorstelling doorboeken. <b>Belangstelling?</b> Aanmelden en/of meer informatie opvragen kan door een mailtje te sturen naar sevesfeathers@gmail.com waarin je jezelf kort introduceert, hoe je wil bijdragen aan het project In the City Still, een link naar een video van recent werk. Ook organiseert De Maleingreau twee workshops, op 26 mei en op 2 juni in Dublin, waarbij zij met verschillende opdrachten een middag lang werkt aan het verkennen van stedelijke ruimte, het ontwikkelen van een originele beweging- en uitdrukkingsstijl en esthetiek. Met deelnemers die niet naar Dublin kunnen afreizen, maakt zij een Skype- of belafspraak. Aanmelden kan tot en met 21 mei, 17.00 uur. Festival Spoffin in Amersfoort is één van de weinige Nederlandse festivals voor buitentheater met een residentieperiode. Met Spoffin LAB stimuleert het festival de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe producties voor de openbare ruimte. De geselecteerde theatermakers werken voorafgaand aan het festival zelfstandig aan een nieuwe productie, die tijdens Spoffin 2018 in première gaat.

 Spoffin LAB
 Sevesfeathers

Performers gezocht voor project In the City Still

Severine de Maleingreau, artiestennaam Sevesfeathers, is op zoek naar performers voor haar project In the City Still. Foto © Keith Wall

Performers gezocht voor project In the City Still

 10-05-2018 Severine de Maleingreau werkt tijdens Spoffin LAB in augustus onder haar artiestennaam Sevesfeathers aan haar nieuwe project In the City Still. Zij zoekt nu diverse performers die willen aanhaken. In the City Still gaat na de residentieperiode tijdens Spoffin in première.

De Ierse circusartieste, docente en performer heeft een kleine solovoorstelling waarbij ze overal in de stad op haar kop staat, met drie ballonnen aan haar grote teen geknoopt. Ondertussen spreekt ze filosofische teksten. Tijdens Spoffin LAB - de residentie van internationaal street arts Festival Spoffin in Amersfoort - wil zij aan een nieuw en groter project werken en daarvoor is ze op zoek naar collega-artiesten en performers.

“Ik wil een nieuwe locatievoorstelling ontwikkelen, een promenade door de straten van Amersfoort, met bewegingen, acrobatiek, dans en theater. Om zonder woorden het publiek te prikkelen, anders over de openbare ruimte te laten denken en te inspireren tot poëtische verwondering.”

De Maleingreau hoopt met name op reacties van acrobaten, dansers, mimespelers en slangenmensen. Een achtergrond op het gebied van (straat)theater, fysiek theater, muziek (vooral percussie) of clownerie is een pluspunt, evenals een sterke podiumpresentatie en vaardigheden om non-verbaal contact te maken met het publiek.

Deelnemers gaan vanaf maandag 13 augustus in Amersfoort aan de slag met Severine de Maleingreau en spelen de voorstelling tijdens Spoffin, dit jaar van 23 tot en met 26 augustus. De festivalorganisatie voorziet voor een aantal performers in woonruimte. Tijdens het festival zijn er voor alle optredende artiesten maaltijden, mogelijkheden om te netwerken, te pitchen en kunnen programmeurs uit heel Europa de voorstelling doorboeken.

Belangstelling?
Aanmelden en/of meer informatie opvragen kan door een mailtje te sturen naar sevesfeathers@gmail.com waarin je jezelf kort introduceert, hoe je wil bijdragen aan het project In the City Still, een link naar een video van recent werk. Ook organiseert De Maleingreau twee workshops, op 26 mei en op 2 juni in Dublin, waarbij zij met verschillende opdrachten een middag lang werkt aan het verkennen van stedelijke ruimte, het ontwikkelen van een originele beweging- en uitdrukkingsstijl en esthetiek. Met deelnemers die niet naar Dublin kunnen afreizen, maakt zij een Skype- of belafspraak.

Aanmelden kan tot en met 21 mei, 17.00 uur.

Festival Spoffin in Amersfoort is één van de weinige Nederlandse festivals voor buitentheater met een residentieperiode. Met Spoffin LAB stimuleert het festival de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe producties voor de openbare ruimte. De geselecteerde theatermakers werken voorafgaand aan het festival zelfstandig aan een nieuwe productie, die tijdens Spoffin 2018 in première gaat.

 Spoffin LAB
 Sevesfeathers