Dansen over de Eem? Stem nu vóór!


'Waag eens een oversteek' is eerder uitgevoerd in Ieper, tijdens het festival De Gevleugelde Stad. Foto: Ida Bromberg

Stem je ook voor ‘Waag eens een oversteek’? Het is een project waarbij twintig Amersfoorters in één week tijd leren hoe je over een kabel over de Eem kunt lopen, met de Koppelpoort als decor.

Zo’n oversteek vergt moed, doorzettingsvermogen en creëert samenhorigheid. De initiatiefnemers hebben subsidie aangevraagd bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Om deze subsidie te krijgen, zijn stemmen nodig. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal en kunnen dus ook jouw stem goed gebruiken! Ga daarvoor naar www.jijmaakthetmee.nl. Je moet daar wel even een account aanmaken, maar dat is snel gebeurd. Let op: stemmen kan nog tot 30 juni!

Met ‘Waag eens een oversteek’ kun je ervaren hoe het is om circusartiest te zijn. Je hoeft daarvoor niet uit een circusfamilie te komen of al van kleins af aan te oefenen. Festival Spoffin (dit jaar van 24 tot en met 27 augustus) wil het publiek op een laagdrempelige manier kennis laten maken met straattheater en bezoekers intensiever bij haar voorstellingen betrekken. Hoe kan dat beter dan mensen op deze manier te laten deelnemen aan het festival? Bijna iedereen kan de uitdaging aangaan.

Initiatiefnemers en docenten zijn de Amersfoortse Marjolein Wagter (25 jaar circusdocent en straattheaterartiest) en Ronja Breuk, koorddansexpert en -artiest en student aan Codarts, Academie voor Circus Arts. Om de drempel laag te houden, betalen deelnemers zelf een bescheiden bijdrage. Voor die deelnemers die dat niet kunnen betalen zoeken zij sponsors. Er is geld nodig voor de begeleiding, de materialen en het transport daar van, de EHBO en lunch, koffie en thee tijdens de week van de oversteek. De installatie die nodig is om een veilige oversteek te kunnen maken is hierbij de grootste kostenpost. Stichting WELZIN, het Buurtbudget Binnenstad en Rabobank Amersfoort Eemland hebben al financiële ondersteuning toegezegd.

Gratis workshops en oefenlessen
Wagter en Breuk werken voor dit project samen met de Belgische Johan Wuyts en Violaine Peeters, koorddansers, docenten en riggers en bij Lyapunov - stability in motion -. In de week van 10 tot en met 14 juli zijn er dagelijks workshops en oefenlessen om mensen kennis te laten maken met het project en deelnemers te werven. Daarnaast zijn er gratis workshops en oefenlessen bij Circus Amersfoort, bij Amersfoortse tehuizen via WELZIN en mogelijk in het AZC.Tijdens de repetitieweek - voorafgaand aan Spoffin en op de uitvoeringsdag (25 augustus) zijn er nog twee 'open pistes' waarbij publiek en voorbijgangers onder begeleiding van docenten aan de slag kunnen in Plantsoen West, het park naast de Koppelpoort.

Help je mee dit project mogelijk te maken? Ga naar www.jijmaakthetmee.nl en stem!

  21-06-2017

 Stem op 'Waag eens een oversteek'
 Festival Spoffin

Ga terug