Spoffin-workshops bij Scholen in de Kunst


Cink Cink Cirk leert deelnemers aan de workshop jongleren met alles wat maar de lucht in kan. (Foto: Ivo Oskar Osvald)

Scholen in de Kunst en het internationale street arts festival Spoffin, dat zich van 28 tot en met 30 augustus in de binnenstad van Amersfoort afspeelt, gaan dit jaar voor het eerst samenwerken. Tijdens het festival treden tientallen artiesten uit binnen- en buitenland op. Spoffin en Scholen in de Kunst hebben twee groepen, Cink Cink Cirk uit Tsjechië en BANDART Productions uit Hongarije, bereid gevonden vlak vóór het festival een speciale workshop te geven.

Creatief jongleren en objectmanipulatie
Cink Cink Cirk, een groep enthousiaste, piepjonge rasartiesten, is recent ontstaan. Sommigen van hen verrichten magie, anderen dansen of spelen muziekinstrumenten. Cirqueon, het centrum voor hedendaags circus in Praag, bracht hen samen. Hier werken zij verder aan hun vaardigheden, terwijl zij ondertussen hun eigen voorstellingen creëren.
De deelnemers aan de workshop van Cink Cink Cirk zullen verschillende technieken van objectmanipulatie onderzoeken en zich bewust worden van een geheel nieuwe benadering van het jongleren. Met de nadruk op creativiteit en de eigen mogelijkheden en grenzen verkennen, is de workshop is geschikt voor de meeste leeftijdsgroepen vanaf 14 jaar.
Doelgroep: van onervaren tot beginner, maar ook jongleurs met al enige ervaring zullen profiteren van deze workshop.

Dansen met live video
Eén van de meest in het oog springende groepen van Spoffin 2015 is BANDART Productions uit Hongarije. Met hun eigentijdse combinatie van dans, elektronische muziek en live-video reist BANDART heel Europa af. Het duo speelt o.a. op het Lowlands-festival (21-23 augustus) en een week later op Festival Spoffin in Amersfoort (28-30 augustus).
In hun workshop leren danseres-choreografe Katalin Lengyel en new media-artist Szabolcs Tóth-Zs je hoe je zelf met de modernste video- en muziektechnieken een supercoole korte dansact kunt maken.

Beide workshops vinden plaats op donderdag 27 augustus 2015 vanaf 17.00 uur in Scholen in de Kunst in het Eemhuis, Eemplein 71-77 in Amersfoort. De voertaal tijdens de workshops is Engels. Deelnemers betalen een bijdrage in de kosten van € 20 per persoon. De workshops zijn mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds. Inschrijven is mogelijk via spoffin.nl/workshop/

  02-08-2015

 Inschrijven Spoffin workshops
 Scholen in de Kunst

Ga terug