Fototentoonstelling vijf jaar Spoffin


Foto's die Amersfoortse fotografen maakten tijdens 5 jaar Spoffin, te zien op de stationstraverse. Foto: Cees de Vries.

Intergalactische roze aliens, een klunzige kok die vuur spuwt, twee jongleurs die wel houden van een waterballet: tal van fotografen hebben de afgelopen vijf jaar de meest kleurrijke voorstellingen van festival Spoffin vastgelegd. Met een fototentoonstelling op station Amersfoort blikt Spoffin terug op enkele hoogtepunten en bedankt de organisatie alle fotografen voor hun tomeloze inzet. De expositie op de stationstraverse telt 24 foto’s van voornamelijk Amersfoortse fotografen en is de hele maand augustus te zien. Een aantal foto’s is ook te koop.

Internationaal street arts festival Spoffin heeft altijd een grote aantrekkingskracht op fotografen. Velen hebben steeds weer belangeloos meegewerkt aan het vastleggen van het festival in fraaie beelden. Tijdens de tentoonstelling gedurende de maand augustus is werk te zien van Joris Hol, Henry Krul, Wim Lanser, Cees de Vries, Nico Brons, Cees Wouda en Karin Methorst.
Het merendeel van de foto’s is te koop. Deze zijn herkenbaar aan een symbool en te bestellen via de website van festival Spoffin. De opbrengst hiervan gaat naar de betreffende fotograaf.

Wethouder cultuur Bertien Houwing zal de tentoonstelling zaterdag 1 augustus om 20.00 uur officieel openen, samen met Effe Twee Mannetjes, oftewel de Amersfoortse acteurs Ferry Asselbergs en Eugen Uppelschoten.

  24-07-2015

 Festival Spoffin
 Foto's bestellen

Ga terug