Alfred Konijnenbelt ontvangt Sint-Jorispenning van stad Amersfoort


Alfred Konijnenbelt, drijvende kracht achter het locatie- en straattheater in Amersfoort van de afgelopen decennia. Foto: © Wim Lanser

Alfred Konijnenbelt heeft de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort ontvangen, ter gelegenheid van de 5e editie van het internationale festival voor straat- en locatietheater Spoffin en de 40e editie van Amersfoorts Theater Terras (beide onderdeel van de Stichting Zomertheater Amersfoort). Burgemeester Lucas Bolsius overhandigde de stadspenning 28 augustus tijdens de tweede voorstelling van de Spoffin Amuses in Theater Flint in Amersfoort.

Alfred Konijnenbelt (56 jaar) is de drijvende kracht achter het locatie- en straattheater in Amersfoort van de afgelopen decennia. Sinds de jaren ’80 heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende festivals in Amersfoort. Hij was onder andere betrokken bij De Witte zaal, het Groenmarkt Komitee, de stichting Amersfoorts Theater Terras, de Keistadfeesten, Etcetera en Etcetera la Strada en straat- en locatietheater festival Spoffin.

De stichting Zomertheater Amersfoort organiseert dit jaar de veertigste editie Amersfoorts Theater Terras met een reeks van bijzondere voorstellingen op verschillende locaties in de stad. Jarenlang was Alfred Konijnenbelt voorzitter van Theater Terras en tot op heden is hij adviseur van de werkgroep. Met Amersfoort Theater Terras legde Konijnenbelt het fundament voor de oprichting van Festival Spoffin, dat inmiddels is uitgegroeid tot een vierdaags publieksfestival vol met vernieuwende voorstellingen met professionele artiesten en gezelschappen uit heel Europa.

Burgemeester Bolsius: 'Alfred Konijnenbelt heeft een enorme bijdrage geleverd aan het Amersfoortse culturele festivalklimaat. Zijn visie en vernieuwende projecten zijn een culturele verrijking voor Amersfoort.'

Tijdens de vijfde editie van internationaal street arts festival Spoffin dat van 28 tot 31 augustus 2014 plaats vindt, beleven ruim twintig producties hun Nederlandse of wereldpremière, waaronder het Amersfoortse locatieproject Arbeid adelt van Ten Cate Theater in de voormalige Prodent-fabriek.

  28-08-2014

 Festival Spoffin
 Gemeente Amersfoort

Ga terug