Cardboardia zoekt makers en performers voor grootse Spoffin-parade

Wil je fantastische creaties maken van karton? Groots optreden en meedoen aan een spectaculaire en vrolijke optocht met metershoge fantasieobjecten, bizarre voertuigen en indrukwekkende machines tijdens internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort? Het team van de Cardboardia Parade nodigt je van harte uit voor Cardboardia’s Intensive Street Performance Lab!

Het team uit Rusland komt eind augustus naar Nederland en is op zoek naar creatievelingen die willen ervaren hoe het is om te ontwerpen met golfkarton en naar mensen die hier al mee bezig zijn en zich verder in het proces en materiaal willen verdiepen. Ook zoekt Cardboardia steltlopers en artiesten die affiniteit hebben met straattheater of andere podiumkunsten. Dus sta je open voor een geweldige ervaring, waarbij je deel uitmaakt van een groot creatief project en nieuwe vrienden maakt? Meld je aan voor het Carboadia Lab!

Het Lab vindt plaats in Amersfoort, van 26 tot en met 31 augustus. Je werkt van 12.00 tot 19.00 uur intensief samen met het team aan een magnifieke en ontzagwekkende parade van kartonnen grootsheid door Amersfoort: het Lab resulteert in een serie optredens tijdens de Cardboardia Parade op festival Spoffin, van 28 tot en met 31 augustus in Amersfoort.

Cardboardia’s Intensive Street Performance Lab bestaat uit twee modules.
Module 1: ontwerpen van kostuums en objecten voor interactieve performances tijdens de straatparade. Tijdens deze module leer je de basics en ook meer geavanceerde technieken van het creëren van kostuums, decors en objecten van karton. Dit programma is bij uitstek geschikt voor kunstenaars, architecten, docenten en ontwerpers.
Module 2: straattheater en interactie met publiek. Cardboardia nodigt voor deze module met name podiumkunstenaars en steltlopers uit. Op het programma: interactie met publiek, improviseren in een nieuw, eclectisch team en uitwisselen van ervaringen met performen en steltlopen. Ook de creatieve ins en outs van het organiseren van een stadsevenement komen aan bod. Van management en voorbereidingen tot de vraag hoe je een concept aanpast op de locatie. Deze module is opgezet door een briljante straattheaterregisseur.

De organisatie selecteert en stelt verschillende groepen samen, op basis van online verstrekte gegevens. Deelname aan het Lab is gratis, je zorgt zelf voor eventuele reis- of verblijfkosten, de organisatie zorgt voor catering gedurende de dag. De modules worden verzorgd door Spyros Andreopoulus (acteur, regisseur, steltloper, oprichter van Motus Terrae Theatre Company) en Olesya Kandalintseva (kunstenaar, designer, workshopbegeleider bij Made in Cardboardia). Het is handig als je Engels spreekt en verstaat.

Deelnemen aan het Lab? Vul het aanmeldingsformulier hieronder in, liefst in Engels, aangezien het gaat om een internationaal project. Je krijgt dan verdere instructies en bevestiging van de organisatie.

Over Cardboardia
Sergej Korsakov en Prime Viktoria uit Rusland dragen het Cardboardiaproject, waarbij zij met hun team complete steden van karton bouwen. De Parade is hier een feestelijk onderdeel van. Vorig jaar realiseerden zij zes grootschalige Cardboardiaprojecten en meer dan twintig kleinere evenementen. Coarboardia organiseert feestelijke voorstellingen, gericht op interactie en onderlinge samenwerking met publiek en professionals. Kunstenaars uit Rusland, Nederland, Groot-Brittannïe, Duitsland, de Verenigde Staten en Griekenland zijn frequente deelnemers aan Cardboardia voorstellingen.

  18-07-2014

 Application for Street Performance Lab @ Festival Spoffin
 Achtergrondinformatie

Ga terug