Amersfoortse festivals: kansen benutten met nieuw beleid en samenwerking


Tijdens Spoffin 2013 was de Fontres Fontijnbar op de Hof een grote blikvanger.

Evenementen als Amersfoort Jazz, Dias Latinos, Proef Amersfoort en Festival Spoffin leveren een belangrijke positieve bijdrage aan de economie en marketing van stad en regio. Het is daarom slim het gemeentelijke festivalbeleid ook vanuit deze portefeuilles te benaderen, stellen de festivals in een gezamenlijke brief aan informateur Marcel Fränzel.

De organisatoren van de vier festivals gaan graag met de gemeente in gesprek over hoe nieuw beleid nieuwe kansen kan creëren op cultureel, economisch en toeristisch gebied. Zij hebben de informateur verzocht ruimte te scheppen voor een integrale visie op het festivalbeleid tijdens zijn gesprekken en onderhandelingen over het nieuw te vormen college.

Uit onderzoek blijkt dat grotere evenementen - die ook bezoekers van buiten Amersfoort trekken – lucratief zijn voor de stedelijke economie en toerisme. De besturen van Jazz Amersfoort, Proef Amersfoort, Dias Latinos en Festival Spoffin hebben in dat kader de afgelopen tijd veel energie gestoken in het verbeteren van de samenwerking met de horeca en detailhandel. Doel is een situatie te creëren waarbij economie en cultuur elkaar kunnen helpen. De vier grote festivals werken ook aan toenemende samenwerking tussen evenementen onderling.

  01-04-2014

 
 

Ga terug