Theatermakers en buitenfestivals ontmoeten elkaar op Zomerpreview 2015


Beeld van de Zomerpreview 2014 (foto: Henry Krul).

Tientallen artiesten, programmeurs, organisatoren en impresariaten op het gebied van buitentheater in Nederland en net daarbuiten komen zaterdag 7 februari 2015 naar het Rietveldpaviljoen in Amersfoort voor de derde editie van de Zomerpreview. De organisatie is in handen van internationaal street arts festival Spoffin en De Tuin der Lusten in samenwerking met de Vereniging van Buitentheater Festivals Nederland (VBFN), die zich tijdens de Zomerpreview zal presenteren.

Artiesten laten er zien waarmee ze bezig zijn en tonen hun ideeën aan de hand van tekeningen en maquettes. Organisatoren komen ideeën opdoen en doen uit de doeken waar het met hun festivals heen gaat in 2015. Ook zijn er korte acts van enkele straatartiesten. Zowel artiesten als organisatoren van buitenevenementen kunnen inschrijven, tot de zaal vol is. De entree bedraagt € 40 per persoon, inclusief diner en drankjes.

In 2012 en 2013 organiseerde Spoffin de eerste Zomerpreview in Amersfoort. Zonder subsidie, maar samen en voor elkaar. Ook in 2015 doet de organisatie het op die manier. De bedoeling is om een dag te organiseren waarop makers en festivals elkaar tussen twee seizoenen op een ontspannen manier kunnen ontmoeten. Zonder publiek en zonder de drukte van een festival. Ongedwongen ontmoeten, uitwisselen en ontdekken, genietend van de voortreffelijke kookkunsten van Butifarra (tapasbuffet), koffie, thee en drankjes.

De Zomerpreview 2015 vindt plaats van 14.00 tot 21.00 uur in het Rietveldpaviljoen (Zonnehof 8, Amersfoort), 10 minuten lopen vanaf NS-station Amersfoort, uitgang Stationsplein.

Meer informatie is te vinden op www.spoffin.nl/zomerpreview/.

  02-12-2014

 Zomerpreview 2015
 Kaartjes voor Zomerpreview 2015

Ga terug