Circus Katoen namens Spoffin bij AMSUP


Circus Katoen speelde tijdens Spoffin in Plantsoen West en op het Lieve Vrouwekerkhof; het duo komt voor AMSUP terug naar Amersfoort. Foto © Karin Methorst

De twee jonge artiesten Sophie van der Vuurst de Vries (1990) en Willem Balduyck (1989) die samen Circus Katoen vormen, spelen drie weken na festival Spoffin opnieuw in Amersfoort. Zij brengen hun voorstelling Ex Aequo nog eens, dit maal tijdens AMSUP als bijdrage van Spoffin aan het openingsfeest van het culturele seizoen in theater De Flint op zaterdag 14 september. Ook DudaPaiva Company, die tijdens Spoffin met veel succes speelde, is tijdens AMSUP weer van de partij als bijdrage van theater De Lieve Vrouw.

Ex Aequo van Circus Katoen is fysiek acrobatisch theater en vertelt het verhaal van twee personages die gaan samenwonen en alles uit de kast halen om een nieuw avontuur met elkaar aan te gaan. Ze dagen elkaar uit, werken samen en verliezen zich steeds meer in hun spel. Sophie van der Vuurst de Vries en Willem Balduyck zijn beiden recent afgestudeerd aan de eerste professionele circusopleiding in ons land, de Circus Arts opleiding aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Op het programma van AMSUP staan naast de bijdragen van Spoffin en De Lieve Vrouw onder meer het Miles Orchestra van Teun van Essen; KOFFIE, een mix van Afrobeat, jazz en funk uit de jaren '70 van Podium De Kelder en voorstellingen die worden aangeboden namens organisaties als Gluren bij de Buren, Arteganza, Rabobank Amersfoort Jazz, Holland Opera en De Flint zelf.

AMSUP steunt elk jaar een goed doel. Dit jaar gaat van elk verkocht kaartje € 1,- naar de Voedselbank in Amersfoort.

  01-09-2013

 Theater De Flint
 Festival Spoffin

Ga terug