Zomerpreview brengt straattheatermakers en -festivals samen


Zomerpreview 2013

Tientallen artiesten, programmeurs, organisatoren en impresariaten op het gebied van zomertheater in Nederland en net daarbuiten komen zaterdag 2 februari naar De Laswerkplaats in Amersfoort voor de eerste editie van de nieuwe Zomerpreview. De organisatie is in handen van internationaal street arts festival Spoffin en De Tuin der Lusten.

Spoffin organiseert tijdens haar vierdaagse festival in augustus elk jaar een aantal bijeenkomsten voor theaterprofessionals. Een van die bijeenkomsten is de ‘Pitch of Plans’. Artiesten ontvouwen dan hun nieuwe plannen en promoten hun voorstellingen; programmeurs doen er ideeën voor hun festivals op. Onder de titel Wintertreffen voor Zomervogels komen we tegemoet aan de behoefte van veel theatermakers en -organisatoren een dergelijke bijeenkomst ook in de winter te initiëren.

In het verleden was er de landelijke Zomerproloog als wintertreffen voor professionals op het gebied van buitenevenementen; Spoffin neemt dit stokje nu over met de Zomerpreview op 2 februari in de Amersfoortse Laswerkplaats. Artiesten laten er zien waarmee ze bezig zijn en tonen hun ideeën aan de hand van tekeningen en maquettes. Ook zijn er korte acts van onder anderen Compagnie Mobil, Het Mobiele Naaiatelier, Komma4, VJ Neef, Onderwater Producties, StiltLife en Nieuw Lef. Zowel artiesten als organisatoren van buitenevenementen kunnen zich nog inschrijven, tot de zaal vol is. De entree bedraagt € 45 per persoon, inclusief diner en drankjes.

De Zomerpreview 2013 vindt plaats van 14.00 tot 22.00 uur in De Laswerkplaats, Soesterweg 244, 3812 BH Amersfoort, 10 minuten lopen vanaf NS-station Amersfoort, uitgang Piet Mondriaanplein.

Meer informatie is te vinden op www.spoffin.nl/zomerpreview/.

  23-01-2013

 Zomerpreview 2013
 Kaartjes voor Zomerpreview 2013

Ga terug