Spoffin opent inschrijving residentie 2012


Cie Ara Dona (foto Phillip Striegler).

Spoffin, het internationale festival voor straat- en locatietheater in Amersfoort, doet een openbare oproep aan theatermakers in heel Europa om zich kandidaat te stellen voor een residentie in augustus 2012. De residentie omvat een intensieve werkperiode van ongeveer een maand in theaterstudio De Laswerkplaats en in de openbare ruimte van Amersfoort. Spoffin biedt een jonge theatergroep met deze residentie de mogelijkheid te werken aan de eindmontage van een nieuwe productie. De voorstelling gaat vervolgens tijdens Spoffin (23 tot en met 26 augustus 2012) in première. De theatermakers kunnen tijdens hun residentie verblijven in een kunstenaarswoning van Stichting Kunst in Amersfoort.

Spoffin contracteert bestaande voorstellingen en stimuleert daarnaast ook de ontwikkeling en totstandkoming van nieuwe producties. In samenwerking met Stichting Laswerk en Stichting Kunst in Amersfoort biedt Spoffin theatermakers met deze residentie de kans een nieuwe voorstelling af te monteren, in première te laten gaan en te presenteren aan festivalbezoekers en theaterprofessionals. Het project draait ook volop mee in de communicatie rondom het festival.

De groep Cie. Ara Dona uit Berlijn heeft in 2011 al dankbaar gebruik gemaakt van de Spoffin-residentie. Het resultaat was fantastisch intiem locatietheater onder de titel Hinten den Türen, uitgevoerd in de verstilde omgeving van het eeuwenoude hofje Armen de Poth. Groepen die zijn geïnteresseerd om in 2012 gebruik te maken van de residentie, kunnen zich tot en met 31 januari 2012 met een goed onderbouwd artistiek plan aanmelden. De festivalorganisatie selecteert vervolgens de meest geschikte kandidaat.

  08-12-2011

 Informatie en aanmelding Spoffin residentie (Engelstalig)
 

Ga terug