Praktische informatie voor festivalbezoekers

Festivalbalie | Kaartverkoop | Fiets | Auto | Actueel | Rondom voorstellingen | Overig | Spoffin 2017

De locaties van Festival Spoffin 2016. Zie ook: programma per locatie.

Festivalbalie en informatiepunt

De Spoffin festivalbalie vind je op #1 Lieve Vrouwekerkhof. Hier kun je terecht voor kaartjes voor de locatievoorstellingen, inhoudelijke informatie over het programma en al je andere praktische vragen. Ook is hier het festivalmagazine te koop, evenals de speciale Spoffintassen, en natuurlijk kun je hier lid worden van Spoffin CIRCLE.

Op #3 Hof is een informatiepunt waar je terecht kunt voor het festivalmagazine en al je vragen. Er is hier geen verkoop van kaartjes en andere producten.
Openingstijden van festivalbalie en informatiepunt op de Hof:

 • vrijdag 26 augustus, 17.00-23.30 uur
 • zaterdag 27 augustus, 13.00-23.30 uur
 • zondag 28 augustus, 13.00-18.00 uur

Kaartverkoop

Voor enkele bijzondere voorstellingen op locatie kun je van tevoren kaartjes kopen, zowel online via de website van Spoffin (die je doorverwijst naar Krtjs.nl) als tijdens Spoffin aan de festivalbalie. De prijzen staan bij de voorstellingsinformatie op deze website.

Voorverkoop online

Bij de online voorverkoop reken je af via je eigen bank met iDEAL of creditcard. Je krijgt het toegangsbewijs (voorzien van een unieke QR-code) direct per e-mail toegestuurd. Druk het zelf af en neem het mee naar de voorstelling. Bij de ingang wordt je kaartje gecontroleerd. Heb je een smartphone, dan kun je ook de QR-code op je telefoon laten zien. Kopiëren is zinloos; per QR-code wordt slechts één persoon toegelaten.
Krtjs.nl

Verkoop aan festivalbalie

Een deel van de beschikbare kaartjes reserveren we voor de verkoop tijdens het festival. Hier geldt: op = op. Het is dus verstandig om vroegtijdig kaartjes te kopen aan de festivalbalie als je geen gebruik maakt van de voorverkoop. Hier kun je uitsluitend met je pinpas betalen; om veiligheidsredenen accepteren wij geen contant geld. Je kunt bij Spoffin helaas geen gebruik maken van je CJP of andere kortingspassen.

Op de fiets? Zet ’m op z’n plek in het rek!

Spoffin is blij dat veel mensen op de fiets naar het festival komen.
Om voorstellingen, publiek en horeca de ruimte te geven, houdt de organisatie het festivalgebied graag fietsvrij. Ook mogen op bepaalde plekken vanwege veiligheidsvoorschriften geen fietsen staan. Onder de noemer ‘Zet je fiets op z’n plek in het rek’ creëert Spoffin tijdens het festival extra fietsenstallingen bij diverse toegangswegen. Paarse fietsen aan de rand van de binnenstad wijzen je de weg. Je vindt de extra plekken onder meer bij de Kamperbinnenpoort, Mooierstraat, Amicitia en achter de Onze-Lieve-Vrouwetoren.
Gratis en bewaakt je fiets parkeren? Dat kan bij drie centraal gelegen stallingen van ParkeerService: Amicitia (hoek Utrechtsestraat en Achter de Arnhemse Poortwal), St. Jorisplein (Hellestraat) en Kamperbinnenpoort (hoek Langestraat en Muurhuizen). De openingstijden zijn tijdens Spoffin verruimd:

 • vrijdag 26 augustus tot 03.00 uur
 • zaterdag 27 augustus tot 03.00 uur
 • zondag 28 augustus tot 20.00 uur

Met de auto?

ParkBee heeft een speciale aanbieding tijdens Spoffin. Je parkeert er voor slechts € 5 per 24 uur. ParkBee parkeerplaatsen zijn alleen toegankelijk met de Parkmobile en Park-line app (voor Android en iOS).
Adres: Stadsring 15, 3811 HM Amersfoort (voormalig gebouw De Amersfoortse Verzekeringen), bereikbaar via het Smallepad.

Actuele informatie

Spoffin houdt het publiek tijdens het festival op alle mogelijke manieren op de hoogte.

 • Bij de festivalbalie (#1 Lieve Vrouwekerkhof) en het informatiepunt (#3 Hof) zijn schermen waarop het actuele programma en eventuele wijzigingen te zien zijn.
 • Via Twitter en Facebook geven we tips en informatie en beantwoorden we vragen.
 • Bezoekers van Spoffin kunnen met de smartphone-app VivaFestival heel gemakkelijk een eigen, persoonlijk programma samenstellen. Met deze superhandige gratis festivalapp (geschikt voor Apple iPhone en iPad) heb je altijd alle informatie over Spoffin bij de hand. Ook kun je je route uitstippelen, kijken wat er op dat moment speelt, voorstellingen waarderen, twitteren en nog veel meer! Te downloaden via de App Store.
 • Android, Windows Phone of een ander besturingssyteem? Geen nood! Bezoek dan de mobiele website van Spoffin voor een compleet programmaoverzicht en de laatste wijzigingen. Geschikt voor alle smartphones!
  m.spoffin.nl

Rondom de voorstellingen

Beslis na afloop wat je betaalt

Het overgrote deel van het programma tijdens Spoffin is vrij toegankelijk: je beslist na afloop wat je betaalt. Laat je waardering voor de artiesten blijken en geef gul in de speciale emmers die na elke voorstelling rondgaan! Vrijwel alle Spoffinartiesten zijn professioneel en leven van hun werk. Ja, ook theatermakers moeten huur betalen en boodschappen doen!

Publieksbegeleiders

Bij elke voorstelling is ten minste één publieksbegeleider aanwezig. Je kunt bij hen terecht voor vragen, net als bij de informatiebalie.

Slecht weer

Bij (dreigend) slecht weer kunnen voorstellingen worden uitgesteld, verplaatst of afgelast. Actuele informatie is steeds verkrijgbaar via de informatieschermen op de festivalbalie op #1 Lieve Vrouwekerkhof en het informatiepunt op #3 Hof. Ook via social media, de mobiele website en de iPhone-app VivaFestival blijf je op de hoogte. Uiteraard worden programmawijzigingen ook op locatie bekend gemaakt.

Rolstoeltoegankelijkheid

Vrijwel alle festivallocaties zijn redelijk tot goed bereikbaar voor rolstoelers. Soms kan het nodig zijn de hulp van de organisatie in te roepen. Spreek in zo’n geval een vrijwilliger, herkenbaar aan het paarse T-shirt en Spoffinbadge, bij de locatie aan.

Horeca op de pleinen

Doordat Spoffin zich in de binnenstad bevindt kun je als bezoeker prima een hapje of drankje nuttigen op de terrassen van Amersfoort. Zo ben je dichtbij de voorstellingen en je drankje!

EHBO

Tijdens Spoffin zijn continu EHBO’ers aanwezig die je kunnen helpen bij eventuele problemen. Heb je hulp nodig? Spreek dan een van de Spoffinmedewerkers of een beveiliger aan. Zij kunnen zo nodig een EHBO’er oproepen. Daarnaast is er op het Lieve Vrouwekerkhof een EHBO-post.

Toiletten

Voor toiletten verwijzen we naar de horeca. Combineer uw bezoek met een consumptie. Daarnaast zijn er op diverse drukbezochte plekken plaskruizen.

Overige informatie

Marktverplaatsing

Om Spoffin de ruimte te geven, verplaatst de gemeente Amersfoort de volgende markten:

 • vrijdag 26 augustus: de warenmarkt van de Hof, de bloemenmarkt van het Lieve Vrouwekerkhof en de vismarkt van de Groenmarkt worden verplaatst naar het Eemplein en de Grote Koppel.
 • zaterdag 27 augustus: de warenmarkt van de Hof wordt verplaatst naar het Eemplein.

Spoffin 2017

In 2017 vindt Festival Spoffin plaats van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus. Noteer je de data vast in je agenda?