Geslaagde seizoensafsluiting onder de appelbomen

Onder de appelbomen van boomgaard Coelhorst sloot Theater Terras zaterdagavond 13 augustus het seizoen af met de voorstelling De Hemel van Bach. Verteller Wietse Siebenga nam 350 toehoorders mee in scènes uit het leven van de grote toonkunstenaar uit Leipzig.

Foto: Joris Hol

In de Coelhorster boomgaard, voor deze gelegenheid opengesteld dankzij de medewerking van Natuurmonumenten, nam het publiek plaats in een cirkel rond een van de appelbomen. Binnen die kring gaf Siebenga zijn impressies over het leven van Bach weer, zijn strijd om muziek aan te leren in een druk gezin, tumult tijdens zijn loopbaan door meningsverschillen met opdrachtgevers, een leerperiode bij Buxtehude en het verdriet om kinderen en zijn eerste echtgenote die hij voortijdig zag sterven. Het Amersfoortse koor On-y-Chante verzorgde aan het begin en het slot van de voorstelling een verrassingsoptreden.
Veel vrijwilligers van Theater Terras schakelen nu door naar het verwante festival Spoffin, dat in het laatste weekeinde van augustus heel Amersfoort overspoelt met locatietheater. Daarna beginnen we met de voorbereidingen van de theaterzomer 2012 die opnieuw bijzondere voorstellingen op verrassende locaties zal brengen.

Meer foto's van Joris Hol rond deze voorstelling staan in de Theater Terras fotogalerie.

  14-08-2011

 Theater Terras fotogalerie

Ga terug