Pinocchio komt eraan

De straatopera Pinocchio in Love is onderweg naar Amersfoort. Aan de voet van het Belgenmonument voor het Ricciotti Ensemble dit verhaal over het leven van de tot mens geworden houten pop uit op zaterdag 24 augustus vanaf 22 uur. De toegang is gratis.

Iedereen kent een deel van Pinocchio’s levensgeschiedenis: van zijn geboorte uit de handen van poppenmaker Geppetto en de variabele lengte van z’n neus tot en met z’n menswording. Niemand wist wat er van dit jongetje van vlees en bloed terechtkwam, totdat Friso Haverkamp het in zijn libretto verwerkt.
Tijdens de opera kijkt de inmiddels 127 jaar oude (zijn geboorte vond plaats in 1883) Pini terug op een niet al te gelukkig leven, als mens van vlees en bloed. Eigenlijk, zo beseft hij, was hij beter af als marionet. Nu, vlak voor zijn laatste transformatie tot stof en as, keert hij nog eenmaal terug naar het toneel van zijn jeugd. We zien al zijn makkers van weleer opnieuw verschijnen, vergezeld van een zwarte figuur die een grote rol zal spelen in het vervolg.
Pini heeft een groot verlangen om weer terug te keren naar zijn bestaan als houten wezen, omdat hij dan herenigd zal worden met de grote liefde uit zijn leven: de fee Blue. Zal dat het slot worden van zijn geschiedenis? Zie het gebeuren vanaf 22 uur, zaterdag 24 juli, Belgenmonument.

EXTRA: straatconcert Kruiskamp
Zaterdagmiddag 24 juli om 14.30 uur geeft Ricciotti een extra concert op het Neptunusplein in de wijk Kruiskamp. Hier spelen de orkestleden gevarieerde repertoire. Dit extra optreden is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het buurtbudget.

  17-07-2010

 Ricciotti Ensemble

Ga terug